FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem, Haber 3 Ocak 2023 204 Görüntüleme

YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2023 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında yapılan Ocak ayı meclis toplantısında; biri ek gündem olmak üzere, 12 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Mut Belediyesi 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker, herkesin yeni yılını kutladı. Meclis olarak 45 aylık bir süreyi birlikte tamamladıklarını belirten Başkan Şeker, “Birlik beraberlik ve kardeşlik içinde geçen bu yıllar içinde hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemiz içinde çok hayırlı yıllar olur. Devletini, milletini seven, Atatürkçü bir meclisle çalışmaktan dolayı da gurur duyuyorum. Ve inşallah, şu önümüzdeki 15 ayda da aynı şekilde çalışacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Başkan Şeker’in açılış konuşmasının ardından, meclis gündeminde yer alan konuların görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesinde, Palantepe Mahallesi’ndeki bir parselin satış konusu görüşüldü. Komisyondan, belediyenin ileride ihtiyaç duyulabileceği düşünülerek satışın uygun bulunmadığı şeklinde meclise gelen madde, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
2. gündem maddesinde, Zabıta Personeli Çalışma Süreleri görüşüldü. Madde komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
3. gündem maddesinde, Norm Kadro Değişiklik konusu görüşüldü. Görüşülen maddede, S.H. sınıfı 5. Derecedeki 2 adet Hemşire kadrosunun iptal edilerek, S.H. sınıfı 7. Derecedeki 2 adet Sağlık Teknikeri kadrosunun ihdas edilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.
4. gündem maddesinde Kadro İhdas konusu görüşüldü. Görüşmelerde, G.İ.H. sınıfı 1. Derecedeki 1 adet Sağlık İşleri Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.
Görüşülen 5. gündem maddesi, Plan Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
Sözleşmeli Personelle ilgili 6. gündem maddesi, Plan Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
Görüşülen 7. gündem maddesinde, Meclis tatil ayı ve toplanma gününün, yine aynı şekilde devam etmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.
8. gündem maddesinde, Meclis Üyelerine Huzur Hakkı Ödenmesi konusu, Plan Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
Meclisin 9 numaralı gündeminde, Denetim Komisyonu Üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada, Durmuş Ali Çetin, Meltem Atatlay, Nazmi Perçemli, Mehmet Yıldız ve Mustafa Pekduru, 5 üyeden oluşan Denetim Komisyonuna seçildiler.
10. gündem maddesinde Ödenek Aktarma konusu, Plan Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.
11. gündem maddesinde, Kültür Mahallesinde bulunan ve Halı Saha olarak kullanılan parselin satış konusu görüşüldü. Madde bütün komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.
Gündemin son ve 12. maddesinde ise, Karşıyaka Mahallesi Artık Parça konusu, İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına oybirliğiyle havale edildi.
Meclis gündeminde yer alan konuların tamamlanmasının ardından, meclis üyelerince soru ve öneriler ile dilek ve temenniler dile getirildi.
Meclis üyelerinin görüşlerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Şeker, “Hiç kimsenin dilini, dinini, ırkını, partisini, köyünü gözetmeksizin, herkese bir değer olarak bakacağız. Buradaki herkesle farklı partilerde olsak da, ciddi anlamda dostluklarımız ve muhabbetlerimiz var. İnsanlığa bakış açımız, gözyaşı renklerinin aynı olması kadar nettir ve şeffaftır. İlçemizdeki bütün sorunları gündeme getirme ve bizim görev dışımızdaki her alanda da müdahil olmak zorundayız.” dedi.
Şeker, asfalt çalışmalarıyla ilgili verdiği bilgide, sıcak asfalt ve soğuk asfalt olmak üzere şehir içinde dökülecek yolların metrajlarını çıkardıklarını belirterek; asfaltın çok yüksek oranda yüksek maliyet olması sebebiyle imkan oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.
Mut Belediyesi 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı, yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.

İlginizi çekebilir

AŞK

AŞK

Tema Tasarım | Osgaka.com