FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 28 Ağustos 2018 627 Görüntüleme

Kurtuluş Mücadelemiz, 30 Ağustos 1922’de Zaferle Taçlanmıştır

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 30 Ağustos Zafer Bayramıdolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Milletimizin, azim ve sarsılmaz iradesiyle 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz, topraklarımıza göz diken düşman kuvvetlerinin bozguna uğratıldığı, milletimizin geçmişini unutmadan geleceğine sahip çıktığı, tarihin en önemli dönüm noktalarından olmuştur.
Tarihi destanlarla dolu şanlı milletimizin, bağımsızlığınıkahramanca savaşarak tüm dünyaya haykırdığı 30 Ağustos Zaferi, büyük Türk Milletimizin en zor şartlarda dahi esaret altına alınamayacağının tüm cihana ispatı olmuştur.
Mersin’i de kapsayan Çukurova Bölgesi’nin kahraman halkı, bütün imkânsızlıklara ve olumsuzluklara rağmen, işgale karşı sonuna kadar direnmiştir. Bölge halkının düzenli ordu dahi olmayan zor koşullarda erkek, kadın, çocuk demeden Milli Mücadeleye verdiği desteği ve kurtuluştan sonra yeniden yapılanma çabalarını, Türk toplumunun, ulusal dayanışma ve bağımsızlık arzunun bir tezahürü olarak değerlendirmek gerekir.
Bugün bizler de yüreği vatanla için çarpan atalarımızın mirasçısı olarak; demokrasimizi korumalı, insan hak ve özgürlüklerine gereken önemi vermeli, ekonomimizi güçlendirmeli, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmalıyız.
30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan kurtuluş mücadelemiz, bu toprakların ebediyete kadar Türk Milleti’ne ait olacağının kanıtıdır. Süngülerle, silahlarla ve kanımızla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz.
Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun, mekânları cennet, ruhları şâd olsun. Zafer Bayramımız kutlu olsun.” Haber Merkezi

Tema Tasarım | Osgaka.com