FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 18 Eylül 2018 878 Görüntüleme

PİRİNÇ SUYUNDAKİ BALIK ÖLÜMLERİ KORKUTUYOR

Vatandaşlar, Pirinç suyu Deresi’nde yaşanan balık ölümlerinin kanalizasyon sularından kaynaklandığını ileri sürerken, yetkililer su ve balıklardan numune alıp inceleme yapacak. Pirinç suyu Deresi’nde balıklar telef oluyor. Derede balıkların çırpınarak telef olduklarını gördüklerini belirten vatandaşlar, bazı mahallelerin kanalizasyon suyunun dereye akması sonucu balık ölümlerinin meydana geldiğini ileri sürdü.
Toroslar’ın zirvesinden doğup Gençali ve Yapıntı mahallelerinden geçerek Göksu Irmağı ile kavuşan Pirinç suyu Deresi’nde ölen binlerce balığın yüzeye çıkması vatandaşları ürküttü. Balık avına geldiklerini belirten vatandaşlar, “Balık avlamak için hep buraya geliriz. Düne kadar balıklar canlıydı, bugün geldik hepsi ölmüş. Yazık günah. Bu kanalizasyon suyunu Pirinç suyu Deresi’ne akıtanların hatasıdır. Toroslar’ın eteğinden gelen tertemiz suya lağım akıtıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Muharrem Kurt adlı vatandaş da, büyük bir ihtimalle lağım suyundan dolayı balıkların zehirlendiğini düşündüklerini söyledi.
Balıkların telef olması sonucu bölgede inceleme yapan Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, balık ölümlerinin lağım suyu veya vatandaşın arazilerinde kullanılan zirai ilaçların bahçe sularken dereye karışması sonucu yaşanmış olabileceği ihtimalini değerlendirerek, su ve balıklardan numune alıp inceleyeceklerini bildirdi. Osman Çağlar

Tema Tasarım | Osgaka.com