FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 2 Ekim 2018 2788 Görüntüleme

ALMAN TURİSTLER MUT ZEYTİNİNE BAYILDI

Mersin’in zeytin ve zeytinyağıyla ünlü ilçemiz Mut’a gelen Alman turist kafilesi, Mut zeytini ve zeytinyağının tadına baktı. Alman turistler, Mut zeytininin ve zeytinyağının tadına bayıldı.

Almanlar Mut’ta Zeytin Tattı

Mut’un tarihi ve turistik yerlerinden Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı’nı ziyaret eden Alman turist kafilesi, ilçede zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan İzorya Zeytinyağı Fabrika satış mağazasına uğradı. Burada ilaçsız ve doğal yöntemlerle üretimi yapılan Mut zeytininin ve zeytinyağının tadına bakan Alman turistler, ürünlerin nefaseti karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Mut zeytini ve Mut zeytinyağının çok leziz ve nefis olduğunu belirten Alman turistler, bol bol alışveriş yaptılar. Ardından, İzorya Zeytinyağı Fabrikasını gezen kafile, Mut zeytinyağı üretimini yerinde görerek, firma yetkilisi Erdoğan Şentürk’ten üretimle ilgili bilgi aldılar.

Mut Zeytini Üretilirken
Tarım İlacı Kullanılmıyor

Mut zeytini, zeytinyağı ve üretimi konusunda turist kafilesini bilgilendiren Erdoğan Şentürk, Mut yöresinde üretilen zeytinlerin tarım ilacı kullanılmadan üretildiğini aktardı. Şentürk, “Mut yöresinin kendine has iklim özellikleri sayesinde hiç tarım ilacı kullanmadan zeytin üretilir. Dünya’da eşine ender rastlanan bir olay. Zeytin yetiştiren diğer yörelerde her sezon en az 7 kere ilaç yapılıyor. Bu özelliğiyle ilaçsız zeytin sadece Mut’ta yetişir. Sloganımız ise ‘Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan” dedi.

Mut Zeytini ve Zeytinyağı
Leziz ve Üst Kalitede

Mut yöresinin kendine has iklimi ile hem leziz, hem de üst kalitede zeytinyağı üretilmesine olanak sağladığını belirten Şentürk, şöyle konuştu: “Dünya’nın ilk zeytin hasadı Mut’ta gerçekleşmektedir, bu sayede ürettiğimiz zeytinyağlarının çok büyük bir kısmı erken hasat edilen zeytinlerden yapılmaktadır. Erken hasat edilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı; sağlığa yararlı bileşenler, polifenoller bakımından çok zengin olmaktadır. Ayrıca, Mut zeytinyağı ile bu yıl yurt dışından 6 kalite ödülü aldık.”
Haber: Ali ÇAĞLAR

Tema Tasarım | Osgaka.com