FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 9 Ekim 2018 1426 Görüntüleme

MESKİ SİLİFKE YEŞİLOVACIK VE KOCAPINAR MAHALLERİNİN İÇMESUYU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Yeşilovacık ve Kocapınar Mahallelerinde içmesuyu çalışmalarını tamamladı.

Kesintisiz ve güvenilir içme suyu temininde önemli altyapı çalışmalarına imza atan MESKİ  Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi’nde gerçekleştirdiği içmesuyu çalışmaları vatandaşların takdirini topladı.

Silifke  İlçesi, Yeşilovacık  Mahallesinin içmesuyu iki adet kaynaktan cazibeli, dört adet sondaj kuyusundan da terfili olarak karşılanmaktadır. Mahalle merkezinde bulunan mevcut içme suyu tesisini besleyen taş duvar 100 m³ lük depo ekonomik ömrünü doldurmuş, birçok yerinden su kaçırmakta sağlıklı bir şekilde kullanılması mümkün görülmemekteydi.

Sondaj kuyusunun birinden basılan su direk olarak şebekeye verilmekte ve şebeke dolduğu zaman, bu 100 m³ lük depoya gelmekte buradan da boşa tahliye olmaktadır. Ayrıca başka bir sondajdan su basılan 700 m³ lük depo da bu depoyu beslemekte olup, depo su tutmadığından 700’lük depoda da su biriktirilememekteydi.

Yeşilovacık Mahallesi’nin içmesuyu sorunun giderilebilmesi için mevcut depo yanında bulunan boş alana 100 m³ lük yeni bir depo yapımı gerçekleştirildi.  Yeni deponun yapılması ile Yeşilovacık Mahallesi merkezine terfi deposu olarak kullanılan depoda su kayıpları ortadan kaldırıldı. İçmesuyu sağlayan sondaj kuyularında sürekli motopomp çalıştırılmasının önüne geçilerek boşa giden elektrik sarfiyatı önlenerek  ve mahalleye daha sağlıklı bir şekilde içmesuyu verilmesi sağlandı.

Silifke İlçesi’nin diğer bir mahallesi olan Kocapınar Mahallesi içmesuyu mahalle içerisinde bulunan kaynaktan taşımalı ve incirli pınar kaynağından tarımsal sulama amaçlı yapılan tesisten karşılanmaktaydı. MESKİ tarafından mahallenin sorununun giderilebilmesi yürütülen içmesuyu çalışmaları kapsamında,  İncirli Pınar  kaynağından muhtelif çaplarda 5.340 metre isale  şebeke hattı çekilirken,  1 adet 50 metreküplük depo ve terfi hattı,  1 adet kaptaj yapımı tamamlanarak  mahallenin  içmesuyu sorunu ortadan kalktı.

Tema Tasarım | Osgaka.com