FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 19 Aralık 2018 900 Görüntüleme

KADINLAR İÇİN “PEYNİR”İ SAHNELEDİLER

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, yeni sezona ünlü tiyatrocu Tamer Güven’in yazıp yönettiği “Peynir” adlı oyununu CHP’li kadınlar için sahneledi. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananların anlatıldığı oyunda sanatseverler duygulu anlar yaşadı.

Mezitli’de doğup büyüyen ve ünü uluslararası arenada yayılan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, Tamer Güven’in yazıp yönettiği ‘Peynir’ adlı oyununun Mersin’de ki gala gösterimini kadınlar için yaptı. CHP Kadın Kolları Mersin İl Başkanı Pakize Güler ve Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in de rol aldığı “Peynir” oyununu Bilge Işıklar, Başak Karatepe, Tamer Güven, Vedat Yalçın, Gökhan Doğan başarıyla sahneledi. Gecenin sürprizi ise usta oyuncu Ekrem Tamer oldu. Tamer, sesiyle oyuna destek verenler arasındaydı. Mersinli sanatseverlerle birlikte, çok sayıda siyasetçinin de izlediği “Peynir” oyununun yazarı ve yönetmeni Tamer Güven, seyirciye hazırladığı ilginç sürprizlerle zaman zaman güldürdü, zaman zamanda duygulu anların yaşanmasına yol açtı. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananların anlatıldığı oyunda, bir dönemin karanlık Türkiye’sine de göndermeler yapılıyor. Kadına şiddet, çocuk istismarı, cezaevlerinde yaşanan işkence olayları gibi konular işleniyor. Seyircilerin ayakta alkışladığı oyun sonrası Mezitli Belediyesi Kültür Sanat İşleri Genel Koordinatörü Oğuzhan Karayiğit, sahnede sanatçılara çiçek sunuldu.

KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Son günlerde artan kadın ve çocuk istismarına karşı cesur ve aydınlık kadınların seslerini yükselteceklerini söyleyen CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti. Güler, “Yaşadığımız coğrafyada kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Kadını erkekler eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayış ve onun karanlığına teslim olmayacağız” dedi.
Oyunu yazan yöneten ve rol alan Tamer Güven, gelen herkese teşekkür ederek, “Biz kadınların yaşadıklarına, toplum içerisinde rollerine küçük bir mercek tutmak istedik. Kendi mutfağımızdan bir oyunu ilk kez seyircimizle buluşturduk. Gelip oyunumuzu izleyen teknik ekipte destek veren ve oyunda rol alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Arkadaşlarımız yine özveriyle çalışarak harika bir iş çıkardılar. Ama bu oyunun sahnelenmesi için imkân sağlayan bir kişiye özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bize 3 sezondur tüm imkânları sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

‘MEZİTLİ’DE TİYATRO VAR’

Sanatın birleştirici gücüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Mezitli’de Tiyatro Var” olgusunu iyice yerleştirdiklerine dikkat çekti. Son üç senedir Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun çok büyük işlere imza attığını söyleyen Başkan Tarhan, “Sanatçılarımız, bizden hiçbir talepte bulunmadan üç sezondur çok harika işler çıkarıyorlar. Tiyatro aşkı tam olarak budur. Biz de arkadaşlarımızın bu çabalarını gördükçe onlara sanatlarını icra edebilecekleri daha güzel mekânlar yapmaya çalışıyoruz. Şimdi daha dar bir mekânda oynanan oyunumuz daha geniş yerlerde seyirciyle buluşmaya devam edecek. Yakın dönemde bitirmeyi planladığımız kültür merkezimizde daha fazla sanatsevere ulaşmayı hedefliyoruz. Sanatçı arkadaşlarımıza bu özverili çalışmaları ve ‘Mezitli’de tiyatro var’ olgusunu yerleştirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Oda Tiyatrosu Peynir isimli oyunu, Mezitli Sanat Evi’nde ki sahnesinde sergilemeye devam edecek.

Tema Tasarım | Osgaka.com