FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 19 Aralık 2018 1387 Görüntüleme

MUT’TA SİMİTE YÜZDE 50 ZAM

Mut’ta simite yüzde 50 oranında zam yapıldı. Simit 1 lira iken 1 lira 50 kuruşa yükseldi, vatandaş zamma tepki gösterdi.

Simite yapılan zam hakkında açıklama yapan Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Köğçe, “Simite yüzde 50 zam geldi. 1 liradan satılan simit 1,5 TL oldu. Simitteki artışın bizle alakası yok. Simit satışı yapan esnaf bize zam yapılması için müracaat eder, biz de Oda olarak bir üst yazı ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bildiririz. Onlar da 1 lira olan simiti 1,5 lira yaparak bize bildirdi. Bizim zamla ilgili yaptığımız bir şey yok” dedi.
Simit satışı yapan esnaf ise, “Son günlerdeki zamlar yüzünden maliyetler uçup gitti. Unlu mamullere yüzde 60’ın üzerinde zam geldi. Uzun süredir simit 1 liradan satışa sunuluyordu.Zararı kurtarmak için Simit fiyatını da 1,5 TL yapmak zorunda kaldık” dedi.
Mut’ta uzun süredir 1 liradan satılan simit, yeni gelen zamla birlikte 1,5 liradan satışa sunuldu. Simite gelen zamma tepki gösteren vatandaşlar, kahvaltılık simit almak için girdikleri simitçilerde büyük bir şok yaşadı. Simite yüzde 50 oranında zam gelmesi vatandaşı kızdırdı. “Bu kadarı da olmaz ekmek 200 gram 1 liradan satılırken 100 gram simitin 1.5 liradan satılması akla sığmaz. Artık çay ve simit keyfi tarihe kavuştu. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulması gerekir” diyerek tepki gösterdiler.

Tema Tasarım | Osgaka.com