FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 4 Aralık 2019 711 Görüntüleme

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Yerel Medya Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Mersin Üniversitesi ile ilgili gelişmeleri paylaşmak ve yerel medya çalışanları ile buluşmak üzere Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Rektör Çamşarı’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Yakar ile Üniversite Genel Sekreteri Vedat Güngör de eşlik etti.
Basın toplantısına TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Çetin Oranlı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, Kanal 33 Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Demirtaş ile çok sayıda gazeteci katıldı.
Mersin Üniversitesinin çalışanları ve öğrencileri ile birlikte 50 bin kişilik büyük bir aile olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, US News tarafından Türkiye’deki En İyi Küresel Üniversiteler listesinde akademik çalışmalarımız neticesinde 12. sırada yer alıyor olmasına vurgu yaptı. Prof. Dr. Çamsarı, 2020 yılında eğitim alanında en önemli hedeflerinin yayın ve proje sayısını artırarak daha da üst sıralara yükselmek olduğunu belirtti.
Kalite ve akreditasyon konularına verilen öneme değinen Prof. Dr. Çamsarı, İletişim, Tıp, Fen-Edebiyat Fakültelerinin akreditasyon çalışmalarını anlattı ve 2020 yılında üniversite olarak akreditasyon için başvuru yapacaklarını kaydetti.
Diş Hekimliği Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi gibi yeni fakülte ve bölümlerin bölgenin ihtiyaçlarına göre kurulduğunu söyleyen Rektör Çamsarı, Anamur Meslek Yüksekokulu’nun dört yıllık yüksekokul konumuna geldiğini, bu yüksekokulu fakülte haline getirmek için de girişimde bulunacaklarını ifade etti.
Fiziki altyapının güçlendirildiğini ve bir çok projeyi tamamladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, geleceğin öğretmenlerinin daha iyi şartlarda yetişebilmesi için Eğitim Fakültesinin yeni binasında eğitim öğretim faaliyetine başladığını, ikinci konuk evi ile Akdeniz Kültürlerini Araştırma ve Kongre Merkezinin tamamlandığını söyledi. Mersin Üniversitesi Hastanesinin pek çok açıdan yeni birim ve ünitelerle desteklendiğini belirten Prof. Dr. Çamsarı, önümüzdeki yıl üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların giderilmesi yönünde çalışmaların hayata geçirileceğini ifade etti.
Tıp Fakültesinin puan ve altyapı anlamında Türkiye’nin en önemli fakülteleri arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı, sağlık alanında bölgemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Onkoloji Hastanesinin de 2020 yılının Ocak ayında açılacağı müjdesini verdi.
Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları proje çağrılarında en çok proje almış kurumlar arasında Üniversitelerinin Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çamsarı, TÜBİTAK ve AB proje sayısının ve seri şekilde verilen eğitimlerle bu projelerin kabul edilme oranlarının arttığını, SODES projelerinin gelişim gösterdiğini, Yeni Nesil Bilim ve İnovasyon Merkezi, TÜBİTAK ARDEB Ofisi, Girişim Limanı, Teknoloji Transfer Ofisi, Merkez Laboratuvarı ve Teknopark’ın aktif şekilde çalıştığını ifade etti.
Ar-Ge Proje Pazarı, Bilim Şenliği ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Kariyer Fuarı gibi etkinlikleri ilimizde düzenlemenin özellikle gençler ve ülkemizin geleceği açısından önemine değinen Prof. Dr. Çamsarı, “Bizim niyetimiz şu. Fikri olan, düşüncesi olan, bu ülkeyi seven herkes elinden tutacak birilerini bulsun. Onlar birer mentor edinsin. Fikirleri gerçeğe dönüşsün, patent alsınlar ve şirketleşsinler. Bunun için bütün gücümüzü kullanıyoruz.” dedi.
Verdikleri destek nedeniyle Bakan Lütfi Elvan ve Vali Ali İhsan Su’ya teşekkür eden Prof. Dr. Çamsarı, il merkezinde Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere tüm belediyelerle önemli projeler yaptıklarını, MTSO, MDTO, Organize Sanayi gibi bölgenin geleceğine yön veren tüm kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalarda Üniversitelerinden temsilciler bulunduğunu ifade etti.
Akademisyenlerimizin, bilgi birikimleri ile kentimizin kalkınması yönünde verdiği desteğe dikkat çeken Prof. Dr. Çamsarı, arkeolojiye özel bir ilgi gösterdiklerini de vurguladı. Soli ve Uzuncaburç gibi arkeolojik kazıların bundan sonra Üniversiteleri tarafından yürütüleceğini, Tarsus’un arkeolojik yüzey araştırmalarının Üniversitelerince yapıldığını ve Akdeniz Bölgesinde yeni bir kazı için girişimde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr Ahmet Çamsarı, Mersin’de turizmin gelişmesi için bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda ilgili birimlere projelerin sunulduğunu açıkladı.
Üniversite içerisinde engelli bireylere yönelik çalışmalara da değinen Prof. Dr. Çamsarı, YÖK tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” ödüllerinde 17 dalda bayrak alarak Türkiye birincisi olduklarını belirterek, yeni tercihler arasında bu yıl engelli öğrenci sayısında iki kat artış olduğunu, bu öğrencilerle özel olarak ilgilenildiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediyesi ile bir protokol imzalanacağını ve engelli öğrenciler için yeni bir merkez yapılacağını da vurguladı.
Ağaç sayısı ve orman büyüklüğü açısından Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bu konuda geçmiş yönetimlere de teşekkürlerini sundu ve yeşil üniversite başvurusu olacağını belirtti.
Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Rektör Çamsarı, eksiklikleri görme noktasında katkı sunan yerel basın mensuplarını çok önemsediğinin altını çizerek, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.
Basın toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, basın mensupları ile birlikte Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlginizi çekebilir

DAĞPAZARIM

DAĞPAZARIM

Tema Tasarım | Osgaka.com