FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 21 Aralık 2021 789 Görüntüleme

MUTKAD’dan Yerli Malı Haftası Kutlaması

Mut Kadın Girişimi İşletme Üretim Kooperatifi (MUTKAD), Yerli Malı Haftası nedeniyle Mut Karacaoğlan Ortaokulu 7/A sınıfında yapılan etkinliğe katıldı. MUTKAD Kurucusu Gülsüm Kevser Mut ve üyelerin katıldığı etkinlikte, öğrenciler ve öğretmenlere kavurga dağıtıldı, hazırlanan ikramlarla birlikte Yerli Malı Haftası kutlandı.
Yerli Malı Haftasıyla ilgili basın açıklamasında bulunan MUTKAD Kurucusu Gülsüm Kevser Mut, Yerli Malı Haftasını kutladı. Gülsüm Kevser Mut, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ülkemizde çocukluk yıllarımızdan bu yana süregelen, farkındalıklarla kutlanan, ancak son yıllarda ortaya çıkan gıda ve iklim krizlerinde daha çok dikkatimizi çeken yerli malı kullanma bilincinin yinelendiği günlerdeyiz.
Bu önemli haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını vurgulamaktır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır ve sürekli olması konusunda etkinlikler yapılır. Ancak; günümüz dünyasının globalleşen ekonomik yapısında bu bir dayatma olarak değil, ancak kişilerin yerli malı kullanımı konusunda bilinçli ve kararlı olması ile bu sağlanabilir. Bunun için bizim gibi kooperatiflerin,sivil toplum örgütlerinin, eğitim kurumlarımızın halkımızı bilinçlendirmesi ve örnek olması gerekmektedir. Kendi kendine yetebilecek kaynaklara sahip güzel vatanımızda dışarıya bağımlı olmadan yaşamanın yegane yolu üretim yapmak ve yerli malı kullanımını arttırmaktır.
Dünyada 2020 yılında COVID-19 salgınının gölgesinde açlıktan etkilenenlerin sayısı arttı ve 720 ile 811 milyon arasında insan açlıkla karşı karşıya kaldı.Açlığın ötesinde 2020’de neredeyse her üç kişiden biri yeterli gıdaya erişemedi. 2030 yılında yine yaklaşık 660 milyon kişi açlıkla karşı karşıya kalabilir.
Bu verilerin ışığında,dünyadaki bütün ilgili otoritelere göre bizleri büyük bir gıda ve iklim krizi beklemektedir. Birçok ülkede ve hatta ülkemizde de susuzluk,kıtlık ve doğal afetler kapımızdadır. Bu krizler yola çıktı geliyor, bir gün pat diye kapımızı çalacak ve bizlerin elinden hiçbir şey gelmeyecektir. Çok geç olmadan güzel ülkemizin kaynaklarının farkında olup, üretim ve tüketimde güzel hamleler yapmalıyız. İşe önce en küçük birim olan çekirdek ailemizden başlamalı, topraklarımızı ekmeli, üretmeli ve yerli malı tüketmeliyiz. Ekonomik olarak ta dışa bağımlılığımızı ancak kendi kaynaklarımızı etkin kullanarak sona erdirebiliriz. Daha fazla ürün elde etmek için topraklarımızı zehirlememeliyiz. Zehirsiz, doğal ve yerli tohumla üretim yapmalı ve çevremizi de bunun için teşvik etmeliyiz. Gıda tarım ve hayvancılık sektörlerinde ithalatı en aza indirgemeliyiz. Ülkemizin ekonomik olarak dışa bağımlı olmasının önüne geçmek için önce girdilerdeki ithalatı en aza indirerek işe başlamalıyız. İşte tam olarak bunun içinde yerli malı tüketmeli, piyasadan yerli malı talep etmeliyiz. Marketlere girdiğimiz zaman elimiz ilk olarak Türk Malları’na gitmelidir. Gerçek vatanseverlik budur.
Bu vesile ile bilinçli nesiller yetiştirmek adına Yerli Malı Haftamız kutlu olsun.”

Tema Tasarım | Osgaka.com