FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 27 Kasım 2019 1506 Görüntüleme

2. MUT KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

Mut Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “MUT KİTAP GÜNLERİ”, “Okudukça Mutluyuz” sloganıyla ikinci kez Mut’lu kitapseverlerle buluştu. MUTKAD’ın (Mut Kadınlar Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) desteğiyle, Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkında düzenlenen etkinlikte, 30 yayınevi ve 30 yazar okurlarla buluşacak. Kitap Fuarında yazarlar; hafta boyunca imza günü, söyleşi ve konferanslar düzenleyecek.

25 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Mut’lu kitapseverleri ağırlayacak olan Kitap Fuarının açılışı; Mut Kaymakamı Muammer Köken, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, MUTKAD Başkanı Gülsüm Kevser İnce ve yazarlar tarafından, dün (26 Kasım 2019) yapıldı. Açılışa, Mut Belediyesinden yetkililer, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

“KİTAP İNSANLIK İÇİN BİR İŞARET”

Açılışta konuşan Kaymakam Muammer Köken, “Kitap insanlık için bir işaret. Bunun üzerine yazı yazarsınız bir dalga onu yok eder gider. Belki birisine bir şey söylersiniz, o kulaktan kulağa, ortaokulda lisede çocukların dikkatini ölçmek için en başta bir çocuğa bir şey söylenirdi, en sondaki cümle nasıl olacak, diye konuşulurdu. Bu aslında dedikodunun kötülüğüne de işaret etmek için yapılan bir şeydi. Yani aşağıdaki köyden biri bir yalan atmış, yukarı köye gelmiş kendisi inanmış, diye bir şeydi. Kendi yalanına inanmış bir de üstüne üstlük. Ne yapmamız gerekiyor? İşte kağıdın bulunmasıyla bu sorun çözülmüş. Aslında ilk defa duvarlara yazarak çözülmüş. Harfler bulunmadan önce, resimlerle çözülmüş. Sonra kağıtlar bulunmuş, yazı bulunmuş. Dilden dile aktarılacak şeyler, insan ömrüyle yaşıt olmayacak bir şekilde, bazı kitaplar var ki, hala kullanıyoruz” dedi.


“TÜM KİTAPLAR KURAN’I DAHA İYİ ANLAYABİLMEK İÇİN”

Temel inancımıza göre tüm kitapların bir kitabı anlamak için yazılıp okunduğunu söyleyen Kaymakam Köken, “Yani Dünya üzerindeki tüm kitapları biz kendi inancımız gereği, kendi düşüncemiz gereği, aslında bu yazılan tüm kitapları, o tek bir kitabı, yani Kuran-ı Kerim’i daha iyi anlayabilmek için yazıldığını ve okunduğunu, ben şahsen böyle inanıyor ve böyle düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÖNYARGILARDAN KURTULMAK İÇİN KİTAP OKUMALIYIZ”

Mehmet Akif’in sadece bir şair olarak görmeyip, modern bir tefsir ustası olarak da gördüğünü ifade eden Köken, şöyle konuştu: “Kitaplara da bu gözle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bu kitaplarda, tabi insan elinden çıkmasına işaret olması içinde, bazı hatalar, bazı yanlış düşünceler ya da o zaman için doğru gibi algılanacak daha sonra yanlışlığı ispatlanacak düşünceler de olabilir. Bu da şu gençlerimize bir öğüt olsun. Evet o zaman fikri sabitlik edip, bir konuda, bir ideolojide, bir fikirde değişmeyen tek şey değişmenin kendisidir, felsefesinden hareket ederek; sanki bir noktaya, bir ideolojiye saplanıp kalmamak gerektiği, günümüzün şartlarına da uyarlanabilir olması gerektiğini düşünenlerdeniz. Ve yabancı hayranlığını da iptal etmemiz lazım. Kendi değerlerimizi bilmemiz lazım. Önyargılardan kurtulmamız lazım, önyargılardan kurtulmak için de kitap okumamız lazım.”
Yapılan konuşmanın ardından, kurdele kesilerek fuar açılışı gerçekleştirildi. Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkında açılan Kitap Fuarına, hafta boyunca 30 yayınevi ve 30 yazar katılacak. Fuar, 1 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Tema Tasarım | Osgaka.com