FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 26 Mayıs 2020 919 Görüntüleme

MUT’TA KUMARCILARA ŞOK OPERASYON

Mut’ta kaçak kumar oynayan ve oynatan şahıslar suçüstü yakalanırken, yakalanan şahıslara 57 bin 62 lira ceza kesildi.
Edinilen bilgilere göre olay, Mut’un Yapıntı Mahallesinde gerçekleşti. 22 Mayıs’ta alınan bir duyumu değerlendiren Jandarma Mut Merkez Karakol (3) Asayiş Timi ve Mut JASAT, Yapıntı Mahallesinde bulunan zeytinlikteki bir evde K.G. ve M.S.İ. isimli şahısların kumar oynattığı ve akşam saatlerinde de kumar oynamak için toplanılacağı bilgisini elde etti.
Elde edilen bilgi üzerine Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek, alınan adli arama kararına istinaden saat 23 sıralarında belirtilen adrese Mut Mrk Krk (3) Asayiş Timi ve Mut JASAT birlikte operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon neticesinde M.A.S., A.Y., O.S., S.İ., M.P., S.Ç., İ.K., A.V., K.Ç., B.Y. ve E.E. isimli şahıslar kumar oynadıkları esnada suç üstü yakalandılar.
Kumar oynanmasına yer ve imkan sağlayan M.S.İ. olay yerinde yakalanırken, kumara yer ve imkan sağlayan diğer şüpheli K.G. isimli şahıs ise faili firar durumda. K.G.’nin yakalama çalışmaları devam ediyor.
İcra edilen şok baskın sırasında masada bulunan iskambil kağıtları, okey taşları, yaz-boz kağıtları ile 2 bin 365 liraya el konuldu.
Meydana gelen olayda yakalanan 13 şahsa, 5326 sayılı kanunun 34. maddesi gereği kumar oynamaktan kişi başı bin 225 lira olmak üzere toplam 15 bin 925 lira ceza uygulandı. Yakalan şahıslara ayrıca sosyal mesafe ihlalinden, Umumi Hıfzısıhha Kanunu 282. maddesi gereği kişi başı 3 bin 150 lira olmak üzere toplam 40 bin 950 lira ceza uygulandı. Kapalı alanda sigara içen 1 kişiye de 187 lira ceza kesildi. Operasyonda kaçak kumar oynatan ve oynayan kişilere toplamda 57 bin 62 lira idari para cezası uygulanmış oldu.

Tema Tasarım | Osgaka.com