FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 30 Haziran 2020 324 Görüntüleme

Saydam’dan Seçer’e Teşekkür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam, yaptığı açıklamayla CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, yaptığı ve yapacağı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.
CHP Mut ilçe Başkanı Hayati Bağçalı ile birlikte gazetemiz Mut’un Sesi’ni ziyaret eden CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çalışmalarını anlattı. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar, projeler nedeniyle Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileten Saydam’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“SEÇER GÖREVİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRMEKTE”

Güzel ve verimli kentimiz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’i hepimiz tanıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2 dönem Mersin Milletvekili olarak başarılı çalışmalarda bulunmuş, ziraat mühendisi olması nedeniyle başta Meclis Tarım komisyonu olmak üzere birçok komisyonda aktif görevler almış, gerek komisyonda ve gerekse Meclis kürsüsünde İlimizin sorunlarını her fırsatta dile getirmiş, sorunlarının çözülmesi için büyük bir çaba göstermişti. Bu inanılmaz çalışkanlığı ve aktif kişiliği sayesinde partimiz CHP, kendisini 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdi. Sizlerin değerli ilgisi, desteği ve verdiğiniz isabetli oylarla da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini de başarıyla sürdürmekte, birçok projeyi hayata geçirdiği gibi uygulayacağı ve halkımızı önemli ölçüde rahatlatacak daha pek çok projeyi de gerçekleştirme yolunda adımlar atmaktadır.

“SALGINDA AYRIM GÖZETMEDEN HİZMET EDİYOR”

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilimiz de Koronavirüs salgın hastalığı ile mücadele etmektedir. Bir çok çalışan işini kaybetmiş, esnaflarımız işyerini kapatmış ve böylece geçmiş yıllardan kalan borçlarını dahi ödeyememişti. Hatta evine bir ekmek götürmekte zorlanan binlerce aile vardı. İşte bu kötü günlerde ve zor şartlarda desteğe ihtiyacı olan insanlarımıza gereken yardımlarda bulunmuş, hiç kimseyi ötekileştirmeden dinine, inancına, mezhebine, siyasi görüşüne bakmaksızın, herkese eşit davranarak AKP iktidarının tüm engelleme çabalarına ve hükümetin vermesi gereken yasal desteği vermemesine rağmen, kimsenin aç ve açıkta kalmaması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için büyük bir çaba göstermekte, tam bir hizmetkâr anlayışı ile çalışmaktadır. Belediye mutfağından çoğu 65 yaş üstü ve sokağa çıkma yasağına giren, desteğe ve yardıma muhtaç 400 bin insanımıza hiçbir ayırım gözetmeden yemek ve yiyecek paketleri verilmiştir.

“ÜRETİCİYİ DESTEKLİYOR”

Belediye’nin görevinin sadece yol yapmak, sinek ilaçlamak olmadığının bilinci ile merkezden kırsala kadar, köy kent demeden ilimizi ve kırsalını ileriye taşımak için büyük bir emek harcamaktadır. Sebze üreticilerine fide, meyve üreticilerine fidan dağıtmakta, ülkemizin tarımsal açıdan dünyanın yeniden kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri haline getirmek için inanılmaz bir çaba içindedir. Örneğin Erdemli’nin limon, Silifke’nin yine limon ve çilek yetiştiricisine, Anamur’un muz, Mut’un kayısı ve zeytin yetiştiricisine kadar her türlü desteği vermektedir, büyük ve küçük baş hayvan yetiştiricileri, süt inekçiliği, Toroslarda bal üreticileri için gereken destekleri sağlamaktadır. İlimizin diğer ilçe ve yörelerini de ihmal etmemekte, yöresel ihtiyaçlarını gidermenin gayreti içindedir. Kırsalda ve toprakla uğraşan insanlarımızı üretime katma yolunda en önemli sorununun sulama suyu olduğu bilinciyle halkımıza sulama suyu borusu dağıtmaktadır. Nitekim 28 Mayıs günü Mut ilçemize de gelmiş, köylülerimize sulama borusu dağıtmıştır. Ziraat mühendisliğindeki bilgi birikimini, deneyim ve tecrübelerini tarım ve hayvancılık yapan insanlarımız için kullanmaktadır.
Geçmiş dönemlerdeki gibi bacak bacak üstüne atıp yan gelip yakmak yerine, gecesini gündüzüne katıp halkımızın refahı ve mutluluğu, sağlığı, ürettiği üründen emeğinin hakkını alması için çalışmayı tercih etmiştir. Pazar yerlerini gezmekte, gerek ürününü pazara getiren çiftçimizle, gerek o ürünleri satın alan tüketicilerimizle sürekli görüşmekte, sorunlarını tespit etmekte ve çözümleri için durup dinlenmeden çalışmaktadır. Şimdilerde köylülerimizin ve üreticilerimizin kooperatifleşerek emeğinin hakkını almasını, daha ucuz tarımsal girdilere ulaşmasını sağlamaya çalışmaktadır. Küçük aile işletmelerini hayata geçirmeye başlamış bulunuyor Sayın Vahap Seçer.

“İŞSİZLİĞE ÇARE ARIYOR”

Mersin’in en büyük sorunlarından biri de işsizliktir. Şimdi gençleri üretime katmak için projeler geliştiriyor. Gençlerimize iş bulma imkanı sağlayacak çeşitli kurslar faaliyete geçti, bu kurslarda binlerce genç eğitim almaktadır. Söz konusu kursları bitiren gençlerimiz ara elaman olarak üretimde yer alacak, fabrikalarda rahatça iş bulabilecek, kendi ayaklarının üstünde durabilecektir. Şimdilerde gençlerimize iş alanları yaratmaya çalışmaktadır.Mersinli hemşerilerimiz için yaptığı ve yapacağı çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum.


Tema Tasarım | Osgaka.com