FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 30 Haziran 2020 353 Görüntüleme

Muhtarlar ve Halk Buluşması Yeniden Başladı

Pandemi nedeniyle yılbaşından bu yana yapılamayan, Mut Kaymakamlığının düzenlediği muhtarlar ve halk buluşmasına yeniden başlandı. Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen Haziran ayı toplantısı, Mut Kaymakamı Muammer Köken başkanlığında yapıldı.
Mut Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya; Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mut Belediyesi temsilcileri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.
Toplantının açılışında, pandemi nedeniyle yılbaşından bu yana yapılamayan muhtarlar ve halk toplantısının; ilçenin sorunlarının dile getirilip çözüm yollarının arandığı, kendi imkanlarıyla çözebilecek olanların çözüldüğü, çözülemeyenlerin de üst makamlara iletilerek konunun takibinin yapıldığı belirtildi.
Mut Kaymakamlığınca düzenlenen muhtarlar ve halk toplantısında; muhtarlar ve yurttaşlar mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Dile getirilen sorunlarla ilgili olarak, görev alanındaki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri tarafından bilgi verildi; sorunların çözümleri için neler yapılabileceği tartışıldı.

“SORUN GETİRİLMESİNDEN RAHATSIZ OLMAYIZ”

Toplantıda konuşan Kaymakam Muammer Köken, “Sizlerden ricam şu; bizlere ilçemize yapılabileceği, kaynaklarını değerlendirebileceğimiz alanlarla ilgili, bizlere yol gösteriniz” dedi. Sorun getirilmesinden hiçbir zaman rahatsızlık duymayacaklarını ifade eden Köken, “Biz sorunu çözememekten rahatsızlık duyabiliriz belki. Çözüm getirmekten hiç rahatsız olmayız. Bazı çözümler, bazı sorunlar, belki diğer çözümlerinde başlangıcı olabilir, diye bakarız. Çünkü bir sorunu çözdüğünüzde, diğer bir sorunu daha kolay çözmüş oluruz. Bazen o küçücük başlayan bir şeyin büyük yansımaları da olmuş oluyor” şeklinde konuştu.

“OSB PARSELLERİNİN FİYATLARI BELLİ OLDU”

Mut’ta yapılan çalışmalar ve devam eden projelerle ilgili de bilgiler veren Kaymakam Köken’in, konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle: “Organize Sanayi Bölgesi (OSB) parsellerinin fiyatları belli oldu. Peşin 100 TL, taksitle 120 TL civarında OSB yapılıyor. İlçemizde alternatif bir gelir kaynağı olabileceği düşünülen, 15 bin adet incirimizde şu anda iki yapraklı olduğu, sonbaharda dağıtırız belki, biraz daha sabredip belki bahara erteleyebileceğiz. 15 bin fidan da çok güzel bir aşamaya gelmiş oldu. TOKİ’nin önünde de bir Sağlık Meslek Lisesi ihalemiz yapıldı. Çok yakında inşaata başlanacak. 324 adet ilçemize TOKİ geliyor. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. İlçemize bir TOKİ’nin gelmesi çok önemli, çünkü orası bir inşaat alanı olmuş olacak. Böylece zeytinlikleri boşuna meşgul etmemiş olacağız. O arada boş bir arazi vardı. Burada 562 dönüm bir alanı parselasyon yaptırdık. Geniş bir konsensüsle burası satışa hazır hale neredeyse gelecek, 3 – 5 ay içerisinde. Güzel bir alan olacak, yaklaşık 300 adet parsel üretilmiş olacak. İlçemizde artık bir proje okul vardır. İlçemizde sınavla alınan iki okul vardır. Bunlardan birisi Anadolu Lisesi, diğeri de proje İmam Hatip Lisesi.”

“İLÇEYE YATIRIMCI ÇEKMEMİZ GEREKİYOR”

İlçenin ekonomisini büyütüp, ilçede sosyal refahı da artırıcı faaliyetlerde bulunulmasını gerektiğini belirten Kaymakam Köken, “Bu anlamda ilçemize yatırımcı çekmemiz gerekiyor” dedi.
Toplantı, muhtarların ve halkın sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Tema Tasarım | Osgaka.com