FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 27 Ekim 2020 367 Görüntüleme

Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, “Hedef 2023″

Ak Parti Mut İlçe Teşkilatı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle, ilçedeki basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı. Konak Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak ve ilçe yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Akgül Çabuk, Gençlik Kolları Başkanı Ümit Gilli ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Soner Solak, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ile ilçeye yapılan devlet yatırımları konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu ve geniş kapsamlı bilgiler verdi.
Gazeteciler Gününü kutlayarak toplantıyı açan Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, “Biz biliyoruz ki, bizimle vatandaş arasındaki en değerli, en samimi ve en güvenilir köprü olacağınız inancıyla 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.
Konuşmasının devamında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları ve yapacakları çalışmaları aktaran İlçe Başkanı Solak, “Biz teşkilat olarak görev aldıktan itibaren Ak Parti kültür ve gelenekleri içerisinde görev almak, bir bayrak yarışı ve bu bağlamda da bize devredilen bu bayrağı kaldığı yerden taşımaya devam ettirme gayretini sarfetmeye ve bunu gururla da teşkilatlarımız istediği sürece de hizmete devam etmek için buradayız” şeklinde konuştu.
Ak Parti’nin vizyonu doğrultusunda önce insan ilkesini baz aldıklarını söyleyen Solak; kendi içlerinde Mut’a verecekleri hizmetler için, Mut aşkı ve hizmet aşkı için, “Yetti mi, yetmedi!” şeklinde yeni bir slogan geliştirdiklerini söyledi.
24 Haziran seçimlerinde Mut için önemli bir şeyi yaşadıklarını ve ilçenin 56 yıllık özlemi olan milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Solak, “Milletvekilimiz Sayın Avukat Zeynep Gül Yılmaz’ı da Mut’un beklenen özleminin giderilmesi ve sahiplenilmesi noktasında ciddi bir destekle milletvekili seçtik. Devamında da hep beraber, her daim çalışacağız. Arkasından 31 Mart seçimlerinde de Cumhur İttifakı yerel beraberlik kararı alınca, orada da gerekli görevi yerine getirdik. Yüzde 50 gibi, hatta yüzde 50’nin üstünde oyla da belediyemizi aldık” dedi.
Konuşmasının devamında İlçe Teşkilatı olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar ile ilçeye yapılan ve yapılacak olan devlet yatırımları hakkında geniş çaplı bilgiler veren Soner Solak’ın açıklamaları, konu başlıkları halinde şöyle:

MUT OSB

“İlçemizin katma değerinde çağ atlatacak olan Organize Sanayi yatırımı hiç ara vermeden yapımı devam etmektedir, 2019 yılı içerisinde ihalesi yapılmış olan Trafo merkezi için 18 milyon 141 bin 492 TL bir yatırım söz konusu olup, şu ana kadar Sahada (Fiziki) olarak % 68 oranında gerçekleştirilmiş olup aralıksız devam edilmektedir. Altyapı olmazsa elektriğin yok, suyun yok yolun yok. Nasıl yapacak? Elektrik sorununu ben çözdüm, devletim çözdü. Kaymakam çözdü, bakanım çözdü. Ee suyu çözeceğiz, ee yolu çözeceğiz. Bu da Büyükşehirle alakalı. Benim ricam; sonuçta şahsi olarak bir isteğimiz yok, bu Mut için, Mut’un geleceği, kaderi için bir şey. Yol ve biran önce altyapıyla alakalı sorunlar çözülürse orayla ilgili talepler de var. Allah nasip ederse bunun süresini çok daha kısa bir süreye çekebiliriz.”

DOĞALGAZ

“2 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığımızın imzalamış olduğu kararname sonucu Karaman-Mut arasında acele kamulaştırma kararı ile Doğalgazın ilçemize gelmesi noktasında çok önemli bir müjde vermiştik, bu yönde yetkililer aralıksız olarak çalışmalara devam etmekte olup ilçemizin Organize Sanayisi ile birlikte gelişimine çok büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Şimdi kamulaştırma bitmek üzere, yani artık çivileri çakılıyor. Doğalgaz Mut’a birkaç yıl içinde kavuşacak.”

GENÇLİK MERKEZİ, YER KÖPRÜ GENÇLİK KAMPI, KAPALI SPOR SALONUNA EK SALON, HALI SAHALAR VE BARABANLI FUTBOL SAHASI

“Hatırlayacağınız üzere radyo programında Sayın Plan Bütçe ve Komisyon Başkanımız Sayın Lütfi ELVAN bazı müjdeler vermişti; bu müjdelerden olan 7700 metrekare alana yapılacak olan Gençlik Merkezi, Yer Köprünün durgunlaştığı alana Gençlik Kampı ile Kapalı Spor salonumuza ek 2000 metrekare kapalı Güreş Jimnastik ve çok amaçlı spor salonu için 11 Kasım 2020’de ihalesi yapılacak olup akabinde inşası başlayacaktır. Barabanlı Mahallemize 250 seyirci kapasiteli Futbol Sahası yapılması yönünde Hazine den tahsis beklenmekte olup. Aşağıköselerli Mahallemiz ile Kavaklı Mahallemize Halısaha yapılma yönünde yatırımlar programa alınmıştır.”

PROJE OKULLAR İLE EĞİTİM ALANINDA YATIRIMLAR

“Yine hatırlayacağınız üzere aynı Radyo programına katılan Ak Parti Mersin Milletvekilimiz Sayın Av. Zeynep Gül Yılmaz bazı müjdeler vermişti; Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi ile Mut Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2 sınıf Porje okuluna dönüştürülmüştü, şuan itibari ile bütün kontenjanlar sınav ile öğrenci alarak Osman Nuri Yalman Lisesi ne 170 ,Mut Anadolu İmam Hatip Lisesine 60 öğrenci kaydı yapılmıştır. TOKİ Mevkiinde 16 Derslik ve 200 öğrenci kapasiteli (pansiyonlu ) Mut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için ihalesi gerçekleştirilmiş olup inşaatına başlanmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında hizmete girmesi beklenmektedir. Göksu Mahallesine bir okul yapılması yönünde çalışmalar devam etmekte olup ihale aşamasına gelmiştir. Kızılay İstanbul Şubesi tarafından 4 derslik bir anaokulu yapılması yönünde çalışmalar devam etmekte olup ihale aşamasına getirilmiştir. Palantepe Mahallesine Özel Eğitim Uygulama okulu yapılmış olup bu yıl hizmete girmiştir.”

TOKİ

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatılmış olduğu “Her yıl 100 bin konut” projesi kapsamında ilçemiz Deveci Mahallesinde Toki Konutlarına dair çalışmalar başlamıştır. Proje kapsamında 1 Adet 4 dükkan içeren Ticaret Merkez, 1 adet Cami ve 324 konut yapılacaktır.”

LAAL PAŞA, NORE SOFİ TÜRBESİ, DAĞ CAMİİ

“Geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanmış olan Laal Paşa Camii için yaklaşık 2 Milyon 200 bin TL yatırım yapılmıştır. Klimaların da monte edilmesiyle hizmete tam olarak açılmış olacak. Haziran ayı içerisinde restore edilme kararı alınmış olan, tarihi varlıklarımızdan Nure Sofi Türbesi’nin çalışmaları aralıksız olarak devam etmekte olup bu yıl sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz ve bu tarihi varlığımız içinde Bir Milyon TL’den fazla bir yatırım gerçekleşmiş olacak. Haziran ayında yine Restore edilmesi kararı alınan diğer Tarihi varlığımız Dağ Camii içinde çalışmaları başlıyor orasının da 2021 yılına kadar yetiştirilmesi amaçlanıyor.”

GÖLETLER

“Gökçetaş (Şanşa) zemin etüdü yapıldı, yapımına başlandı. Aydınoğlu Göleti bitti dağıtım boruları kaldı. Işıklar taş tahkim ve harfiyat bitti heyelandan dolayı bekleniyor zemin oturması için. Geçimli, Kayaönü, Esençay ve Gençali ihalesi yapıldı. Yeşilyurt -Sarıkavak -Yıldız köyleri gölet projeleri başlandı. Dereyurt sulama başlayacak, Çatalharman -Kurtuluş köylerine 1’er adet havuz yapıldı su tuttu. Şimdi 1’er adet daha büyük havuz yapımı devam ediyor. Bağcağız köyü göleti bu sene başladı. Bozdoğan köyü proje kabul edildi ihale aşamasına geldi. Yanlızcabağ Değirmencik göleti zemin çalışmaları devam ediyor.”

MUT SİLİFKE YOLU

“Silifke-Mut çevre yolu 3 etaptan oluşur bütçesi 3.2 milyar Türk lirasıdır. 10 tünel 10 viyadükten oluşmakta olup 1 viyadük bitmiş, geri kalan kısımlar aralıksız yapımı devam etmektedir. 2023’de hizmete açılması planlanıyor ve inşallah bittiğinde de Silifke 20 dakikaya düşecek.”

SERTAVUL TÜNELİ

“Sertavul geçidinde yapımı devam eden 3300 metrelik çift taraflı toplam 6600 metrelik yolun şu ana kadar 800 metresi tamamlanmış olup aralıksız olarak yapımı devam etmektedir.”

TKDK DESTEĞİ

“İlçemizde 2020 yılı içerisinde 5 adet Zeytinyağı fabrikası yapımına hibe desteği verilmiştir. Kayıtlı olan 15 milyon civarındaki ağacın sayısını çoğaltacak. Arz ve talep dengesine göre zeytinyağıyla alakalı artık bekletilmeyecek. Silifke’ye gidecek bir şey yok. Kalite artıyor, istihdam artıyor, katma değer artıyor. Yarınlarda burada kurutma da açılacak. Yarınlarda farklı farklı fabrikalar da açılacak. O yüzden çok katkısı olacak. Bu dönem 5 fabrikadan üçü ya da ikisi başladı sanırım, hayırlı kazançlar nasip etsin. Zeytinyağı fabrikaları destekleriyle ilgili isteyen herkese verildi. Devletimiz siyasi kimliğine, öncesine arkasına bakmadan ciddi bir şekilde yapıyor.”

Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, Mut SYDV, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü destekleri konusunda da gazetecilere ayrıntılı bilgiler verirken, değerlendirme kısmında ise, “İlçemizin nüfusu, coğrafi konumu dikkate alındığında, çevre ilçelerimiz ile de kıyas edildiğinde, alınan hizmetlerin ve yapılan yatırımların çok ciddi boyutlarda olduğunu fark edeceksiniz” dedi. İlçe Başkanı Solak, bu başarı hikayesinde destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Plan Bütçe ve Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’a, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Av. Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın’a, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’e ve ilçe teşkilatına teşekkürlerini iletti.

“YENİ HEDEF 2023”

İlçe Başkanı Soner Solak, konuşmasının sonunda, ülke genelinde 1 Kasım tarihine kadar, partiye 1 milyon yeni kayıt isteği üzerine şunları söyledi: “1 milyon yeni kaydın içerisinde Mersin ilimize 35 bin adet yeni kayıtlı üye istenmişti. Bunun da bin 500’ünü Mut’a uygun görmüşlerdi. Tabi bin 500 rakamı bizim için bakıldığında büyük gibi görünse de teşkilatımız yapılanmamızla her türlü ciddi çalışma yaptık. 1 hafta değil tam 3 gün içinde bin 500 kaydımızı tamamladık. Yeni hedef olarak 2023 talebimiz oldu bizim. Yeni hedefimiz 2023 olarak belirlendi. Anlamlı bir tarihtir. Ben inanıyorum ki; benim teşkilatım 2023’ü 1 Kasım’a kadar yapacak, Mut’ta yeni bir tarihe, yeni bir siyasi geleneğe imza atacaktır.”
Soner Solak, konuşmasının ardından toplantıya katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantı, gazetecilerle yapılan sohbetin ardından sona erdi.


Tema Tasarım | Osgaka.com