FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 14 Ocak 2021 480 Görüntüleme

MUT DOĞAL GAZ PROJESİ İHALEYE ÇIKTI

Mut’a getirilmesi planlanan doğal gaz hattı için somut bir adım daha atıldı. Mut Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ihalesi 2 Şubat’ta yapılacak.

2020 yılı Nisan ayında Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, Mut’a doğal gaz getirilmesi için acele kamulaştırma kararı alınmıştı. Alınan bu kararın ardından ilçemiz Mut’un doğal gaza kavuşması için somut bir adım daha geldi. Mut Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında, BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.) tarafından ihaleye çıkıldı. İhale ilanı EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yayımlandı. Mut İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ihalesi, 2 Şubat 2021 tarihinde yapılacak. BOTAŞ tarafından ilçeye doğal gaz getirilmesi için yapılacak ihaleye göre, Mut İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı Projesi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınabilecek. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgilere, EKAP üzerinden ulaşılabilir.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, “Uzun zamandır beklediğimiz ilçemiz Doğal Gaz Boru Hattı Proje İhalesi 02.02.2021 tarihinde yapılacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan, Mersin Milletvekilleri Av. Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Ak Parti Mersin İl Başkanı Av. Cesim Ercik’e hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileten İlçe Başkanı Solak, “Bu daha başlangıç, hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecek” şeklinde konuştu.

Tema Tasarım | Osgaka.com