FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Uncategorized 26 Temmuz 2022 216 Görüntüleme

Apartman sakinlerinden elektrik isyanı

Mut’ta Doğancı Mahallesi Karakozak Sokak’ta oturan apartman sakinleri, Mut Belediyesi binası önünde toplanarak; trafo yerinde yaşanan sorunlardan dolayı 2 yıldır apartmanlarına elektrik bağlanmadığını ve mağdur olduklarını belirterek, basın açıklamasında bulundu.

Demir: “2 yıldır oyalanıyoruz.”

Doğancı Mahallesi’nde Kiraz Apartmanında oturduğunu belirten Mehmet Demir, apartman sakinleri adına yaptığı açıklamada, “Kiraz Apartmanından bir daire aldık. Oturma izni, inşaat izni hepsi elimizde var. Enerji bağlanmasını istiyoruz. Fakat bir türlü, 2 yıldır müracaatımız olmasına rağmen, ENERJİ-SA elektriğimizi bağlamıyor. Bağlamamasının sebebi de mevcut trafonun yetersiz olması ve yeni trafo yerinin olmamasından kaynaklı bizi iki yıldır oyalıyorlar” dedi.

“Evimizin elektriği yok.”

2 yıldır evlerinde elektriğin olmadığını ve durumlarının vahim olduğunu söyleyen Demir, şöyle konuştu: “Bu konuyla ilgili Mut Belediyesi’nden yer temini edildiğini söylediler. Mut Belediyesi Karakozak Sokağındaki belediyeye ait, mevcut boş vasıfsız bir yeri imarda trafo yeri gösterdi. Mut Belediyesi meclis kararını verdi, Büyükşehir Belediyesi meclis kararından çıktı ve bu karar Mut Belediye ilan panosunda da askı süresini bir aylık bir süreyi doldurdu. İtiraz olmadı ve yeri ENERJİSA’ya tahsisini yaptılar. ENERJİ-SA trafo binasını altyapı programına aldı. Trafo binamızı kurmak için işe başladı. 28.05.2022 tarihinde trafo binasının su basmanını dökmek için ENERJİ-SA ekipleri geldi, işe başladı. Fakat Belediye Başkanının yazılı olmayan talimatıyla, sözlü talimatıyla Mut Belediyesi zabıtaları ENERJİ-SA’nın işini durdurdu. Ve şu anda biz aciz bir şekilde bekliyoruz. Evimizin elektrikleri yok. 4 tane çocuğum var, evimde oturamıyorum, elektriklerim kesik.”

“Acil çözüm istiyoruz.”

Bu işin yetkililerden çözümünü istediklerini belirten Demir, “Elektriklerimizin bağlanması için bir an evvel bu resmi yazışmaların yapılması, olmuyorsa, nereye gidilmesi gerekiyorsa oraya kadar bu yazışmaları, biz burada bu şekilde, bu kadar insanla, bizi buraya hiç kimsenin toplamaya bir hakkı yoktur. Biz vatandaşız. Aciziz. Çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.

Işıklı: “85 kişi mağdur.”

Mehmet Demir’in ardından söz alan Ak Parti’den Mut Belediye Meclis Üyesi Ali Mustafa Işıklı ise, yaptığı açıklamada, “Bu problemin içinde ben de varım. Kendilerine sorarak, böyle bir elektrik problemi var mı, diye özellikle İlçe Başkanı’na sordum. Abi trafo geliyor, dedi. Meclisten geçti zaten, biliyoruz. Büyükşehir Meclisinden de geçti. Askı süresinden de geçti. Bir an evvel sorunun çözülmesini istiyoruz. 85 kişi burada mağdur. Gerçekten çok rezil durumdalar. Ev kirası 2 milyar, 2,5 milyar, 3 milyara kadar çıkıyor burada. Birisi benim kendi çocuğum. İşleri güçleri yok, birisi asgari ücretle çalışıyor. 2 milyar ev kirası verdiğinde nasıl geçinecek? Bunu çözecek olan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı İlçe Başkanı ve biz hepimiz. Ve bu insanları ağlatmanın, sızlatmanın gereği yok” dedi.

Yapılan açıklamalar sonrası, bina önünde toplanan grup, alkışlı protesto gerçekleştirdi. Olayı izleyen Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye yetkilileri, grubu belediye binasına davet etti. Belediyeye giren protestocu gruba, Belediye yetkilileri tarafından, söz konusu sorunla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi, açıklamalarda bulunuldu ve hukuki durumu anlatıldı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde belediyeden ayrıldı.

Salgur: “TEDAŞ gösterdiğimiz yere trafo koymak istemiyor.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur, sorunun kaynağı olarak TEDAŞ’ı işaret etti. Başkan Yardımcısı Salgur, “Doğancı Mahallesi’ndeki trafo yeriyle ilgili Belediyemiz önünde vatandaşlarımız bir basın bildirisi yayınladılar. Bununla ilgili bilgi vermek istiyorum. Malum trafo yeri Belediyemizin Kale Mahallesi 63 ada 11 no.lu parselinde, bundan 15 yıl önce Nazım İmar Planında trafo yeri mevcuttur. Bunu, bundan bir ay önce TEDAŞ’ın yetkili müdürüne ilettik. Bu problemin çözülmesi için, söz konusu trafo yerinin bilgilerini, koordinatlarını, her şeyini verdik. Fakat TEDAŞ yetkilileri, burada kamulaştırma sorunu olacağı, kamulaştırma sorunu uzun süreceği için bu trafoyu buraya koymak istemiyorlar. Biz belediye olarak görevimiz trafo yerini işaretlemek biz bundan belediye olarak 15 yıl önce trafo yerini işaretlemişiz. Trafo yer problemimiz yoktur” dedi.

“Belediye trafo yerini işaretlemekle görevli. Trafoyu TEDAŞ kuracak.”

Salgur, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “TEDAŞ yetkilileri gelecek, Kale Mahallesi 63 ada 11 no.lu parseldeki bulunan yere trafoyu koyacaktır. Ayrıca trafonun bulunduğu yer boştur. Ve hiçbir şekilde trafo konulmasına engel bir husus yoktur. Buradan açıkça söylüyorum. Belediyemiz trafo yerini işaretlemekle görevlidir, ama trafo koymak zorunda değildir. Trafoyu TEDAŞ kuracaktır. TEDAŞ yetkilileri de bizim belirlediğimiz, 15 yıl önce İmar Planına koyduğumuz trafo yerine koyacaktır.”

Öte yandan, Doğancı Mahallesi’nde MESKİ binası civarında, Belediye Meclisi tarafından daha önce trafo yeri olarak gösterilen yer, trafo tesisi esnasında, yerin uygun olmaması gerekçesiyle mahalle sakinlerinin olumsuz tepkisiyle karşılaşmış ve tesisin yapımından vazgeçilmişti. Konu Belediye Meclisinde görüşülmüş ve yeniden değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmişti.

Tema Tasarım | Osgaka.com