FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 3 Kasım 2020 709 Görüntüleme

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşiyle kurulan Cumhuriyetin 97. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Mut’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlçemizdeki Cumhuriyet Bayramı, kutlama etkinlikleri 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Kutlamalara, 29 Ekim Perşembe günü ilçe şehir stadında devam edildi.
İlçe Stadında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Zübeyde Kurucu, İlçe Jandarma Komutanı Ceyhun Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak, protokol üyeleri ve yurttaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kaymakamımız Muammer Köken, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük zaferle kurulan cumhuriyetin her zaman topyekûn Türk milletinin eseri olduğunu vurgulayan Kaymakam Köken; Cumhuriyetin ilanının, milletimiz için sadece bir yönetim şeklinin ilanı değil, 7 düvele karşı kazanılmış mutlak zaferle bin yıldır bu topraklarda süren hükmümüzün devam ettiğinin dosta düşmana ilanı olduğunu belirtti.
Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmanın ardından ilçe okullarında görevli öğretmenler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Kaymakam Muammer Köken ve Belediye Başkanı Volkan Şeker’in protokol sırasına göre tebrikleri kabulü sona erdi.
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mut Şubesi’, alternatif kutlama programında Hükümet Caddesindeki Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Tema Tasarım | Osgaka.com