FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 13 Aralık 2022 198 Görüntüleme

Mut’ta sokak köpeği zehirlendi

Mut’ta meydana gelen olayda, bir sokak köpeği zehirlenerek öldü veya öldürüldü. Olaydan haberdar olan Mut Doğayı ve Hayvanları Koruma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MUT HAYSEV) yöneticileri, olaya tepki gösterdi ve savcılığa şikayette bulundu.
Edinilen bilgilere göre olay, geçtiğimiz günlerde, Meydan Mahallesi Musa Eroğlu Sevgi Parkı yakınlarında, Doktorlar sitesi civarında meydana geldi. Burada, akşam saatlerinde yerde can çekişen bir sokak köpeğinin olduğunu haber alan MUT HAYSEV yöneticileri, olay yerine geldi. Olay yerinde bir sokak köpeğinin yerde can çekiştiğini ve bir müddet sonra öldüğünü gören dernek yöneticileri, durumu kolluk kuvvetlerine ve savcılığa bildirdi. Yapılan bildirim üzerine, olay yerine kolluk kuvvetleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevliler ve veteriner geldi. Yapılan incelemede, sokak köpeğinin zehirlenme sonucu öldüğü bulgusuna rastlanıldığı kanısına varıldı. Olaya tepki gösteren dernek yöneticileri, savcılığa şikayette bulundu.

MUT HAYSEV: “Mut’taki olay çok üzücü.”

MUT HAYSEV yöneticileri, konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “En son Konya’da yaşanan, bir canlının canavarca kürekle öldürülmesi olayı ve barınak katliamı sonrasında, ilçemizde böyle bir olay yaşamamız çok üzücü.” denildi.

“Köpek zehirlemek vicdansızlık.”

Açıklamanın devamında, “Mevsim kış sokaklar da saatlerce yemek arayıp bulamıyorlar. Müslüman bir ülkeyiz fakat evlerin çoğu yemek artıklarını çöplerin yanına koymak yerine çöpe atıyorlar. Bu canlar bir lokma yiyecek bulduk diye sevinirken zehir vermek nasıl bir vicdansızlık olabilir. Bu canileri Allah’a havale ediyoruz, adalet elbet yerini bulacaktır. Bunu yapan insanoğlu iki gün sonra çocuklarımıza da zarar verir, lütfen duyarlı olalım. Duyduğumuz, gördüğümüz benzer durumları, derneğimize ya da kolluk kuvvetlerine bildirelim.” çağrısında bulunuldu.
Bu duruma sessiz kalmayı, bu suça ortak olmak olarak niteleyen MUT HAYSEV yöneticileri; olayla ilgili gerekli titizliği ve duyarlılığı gösteren Mut Cumhuriyet Savcılığına, kolluk kuvvetlerine ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerine teşekkürlerini iletti.
MUT HAYSEV yöneticileri ayrıca, Türk Ceza Kanununun 157. maddesinde yer alan yönergelere göre, sahipli veya sahipsiz olan tüm hayvanlara zarar veren kişilerin 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacakları anımsatmasında bulundular.

Tema Tasarım | Osgaka.com