Hakkari’de Cilo Dağları’na tırmanış yaparken kaybolan ve günlerdir haber alınamayan Mutlu hemşerimiz emekli astsubay Yüksel Işık’tan acı haber geldi. Arama kurtarma çalışmalarının 5. Gününde, 61 yaşındaki deneyimli dağcının cansız bedeni sarp arazide bulundu.
Bursa’dan bölgeye gelen Işık için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, güvenlik korucuları ve 5 farklı ilden gelen ekipler geniş çaplı operasyon yürüttü. Çalışmalara dağcılık kulüpleri ve gönüllüler de destek verdi.
Zorlu arazi koşullarında sürdürülen arama faaliyetleri sonunda Işık’ın cenazesine ulaşıldı. Cenazenin askeri helikopterle bölgeden alınarak Hakkari Devlet Hastanesi morguna nakledileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
YÜKSEL IŞIK’TAN ACI HABER GELDİ
0
Paylaş
