FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber, Spor 24 Temmuz 2019 1867 Görüntüleme

Futbolculuktan Kulüp Başkanlığına

Mut İdman Yurdu Belediye Spor Kulübü’nün yeni başkanı, geçen sezon futbol takımında antrenör olarak görev yapan Onur Çalıkuşu oldu. 34 yaşındaki Çalıkuşu, altyapısında futbola başladığı ve çeşitli kademelerinde görev aldığı kulüpte başkanlığa kadar yükseldi.

Geçen sezon sıkıntılı ve zor bir sürecin ardından olağanüstü kongresini gerçekleştiren Mut İdman Yurdu Belediye Spor Kulübü’nde (MİY), kongreye tek aday olarak katılan Onur Çalıkuşu kulübün yeni başkanı oldu.

Kulübün resmi sosyal medya hesabından ‘Kulübümüz yeni başkanına kavuştu’ başlığıyla yapılan açıklamada, “20 yıl hem oyuncu hem antrenör olarak hizmet veren hocamız ONUR ÇALIKUŞU bu sefer başkan olarak hizmet edecek. Çok sıkıntı bir süreçten geçen kulübümüz tekrar ayaklanıp eski günlerine dönmek istiyor. Yönetim kurulumuz ilerleyen günlerde açıklanacaktır. Sayın başkanımıza başarılar dileriz” denildi.
“GÖVDEMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM.”

1985 yılında alt yapısında futbol oynamaya başladığı, kaptanlık ve devamında antrenör olarak görev aldığı MİY’de başkanlığa kadar yükselen Onur Çalıkuşu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Alt yapısında futbol oynamaya başladığım, her kategorisinde formasını terlettiğim ve kaptanlığını yaptığım Mut İdman Yurdu’nun bu zor günlerinde elimi değil, gövdemi taşın altına koyarak bir yola çıktım” dedi.

“HALKIMIZDAN VE TARAFTAR GRUPLARINDAN SABIR VE DESTEK İSTİYORUM.”

Bir anda başarı getirecek hamlelerle değil, 5 yıllık planlama süreci ile devamlı bir başarı elde etme düşüncesinde olduğunu söyleyen Çalıkuşu, şöyle konuştu: “Bu planlama içerisinde Mut İdman Yurdu taraftar grupları Mutlu Şeytanlar ve Kara Boğalardan sabır ve destek bekliyorum. Öncelikli hedefimiz Mut’un gençleriyle bir yola çıkarak, ilerleyen yıllarda aynı ekip ile başarılar elde etmek. Mut İdman Yurdu Belediye Spor’dan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Mut halkına bu süreçte çok büyük işler düşecek. Ve unutulmamalıdır ki, bu takımın o taraftar desteğine ihtiyacı var. Aynı zamanda her sene hem maddi hem manevi desteğini bu takıma veren Mut Belediyesi’nin de bu süreç içerisinde aynı şekilde destek vereceğinden ve bu takımı sahipleneceğinden bizim hiçbir şüphemiz yoktur.”

“DEDİKODULARA İNANMIYORUZ.”

Belediye takıma destek vermeyecek, gibi dedikodulara inanmadıklarını kaydeden Çalıkuşu, “Büyük taraftarımızın da bu dedikodulara kulak asmaması ve hep birlikte başarıya yürümemiz gerektiği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
MİY Başkanı Çalıkuşu, yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde açıklanacağını ve Mut kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

ÇALIKUŞU’NUN SPOR KARİYERİ
MİY Başkanı Onur Çalıkuşu’nun, başkanlığa kadar uzanan yaşamı ve spor kariyeri şu şekilde: 1985 Mut doğumlu Onur Çalıkuşu, Mut Lisesi mezunu. 1993 yılında MİY’in altyapısında futbola başlayan Çalıkuşu, 2012 yılına kadar futbol oynadı ve MİY’de kaptanlık pazubandını taktı. Aktif futbolu bıraktıktan sonra 2012’de Sertavul Esnafspor’da antrenörlüğe başlayan Çalıkuşu; sırasıyla 2014’ten 2017’ye kadar MİY’de, 2017’de Karaman Yollarbaşı Gençlik Spor’da Teknik Sorumlu, 2017’de MİY’de BAL Antrenörü, 2018’de Sertavul Esnafspor’da Teknik Sorumlu ve son olarak da 2018’den 2019’a kadar MİY’de BAL Antrenörü olarak görev yaptı. Çalıkuşu bu süreçte, 2 kez MİY’le, 2 kez Sertavul Esnaf Spor’la ve bir kez de Karaman Larende Spor’la şampiyonluk sevinci yaşayarak önemli başarılara imza attı. MİY’in çiçeği burnundaki yeni ve genç başkanı Onur Çalıkuşu, evli ve iki kız çocuğu babası.

Tema Tasarım | Osgaka.com