FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 8 Aralık 2020 314 Görüntüleme

MESKİ’DEN SU BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 7526 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” hakkında kanun kapsamında su borcu bulunan abonelerin borçlarını yeniden düzenliyor.
17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete’de 7256 sayılı kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında, MESKİ aboneleri 31 Ağustos 2020 tarihinden önce tahakkuk etmiş borçlarını yapılandırabilecek. Abonelerin su borçlarını ödemelerinde büyük kolaylık getiren bu düzenlemede 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki su ve atık su gecikme zamları ve faizleri yerine, Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak.
Yapılandırmadan faydalanmak isteyen aboneler için açıklanan koşullar şu şekilde;
1.Peşin ödemede, gecikme tutarı üzerinden %90 indirim,
2.Taksitli ödemede, birinci ve ikinci taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde gecikme bedelinde %50 indirim uygulanacak.
3.Yapılandırılan tutarlarının peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6,9,12 ve 18 eşit taksitler halinde toplamda 36 ayda ödenmesi, gibi çok önemli imkânlar getirildi.
Yapılandırmadan faydalanmak isteyen abonelerin en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar MESKİ Genel Müdürlüğü şubelerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlginizi çekebilir

SARIAYDIN

SARIAYDIN

Tema Tasarım | Osgaka.com