FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 27 Nisan 2021 380 Görüntüleme

İSMAİL SAĞIR’DAN YENİ KİTAP : PROJE

Tüm Dünyada okulları tatil ettirip, insanları eve kapatan pandemi sürecinde boş durmayan Eğitimci Şair -Yazar İsmail Sağır, 9. kitabını çıkardı.
Mut Kazım Yaprak İlkokulunda öğretmenlik yapan İsmail Sağır, daha önce yayınlanan ve okuyucuları tarafından ilgi gören kitaplarına, 9. Kitabını da çıkararak, bir yenisini eklemiş oldu. 96 sayfadan oluşan “PROJE” isimli kitabı, Mutlu Ofset Matbaa tesislerinde basılarak öğrencilerin beğenisine sunuldu.
Yeni çıkardığı kitabı hakkında bilgi veren İsmail Sağır, “e-Twinning projeleri kapsamında Samsun’dan Kerem Güler öğretmenimizin kurucusu olduğu ve başlattığı, Türkiye’mizden on okul, Azerbaycan’mızdan da bir okul ortaklığı ile toplam 11 okulumuzun katıldığı ‘Şehrimin Bilinmeyen Kalemleri’ projesine Tarsus’tan görevli öğretmenimiz Mehmet Demir Bey’in davetiyle katıldım. Eğitimci Şair-Yazar olarak projeye katılan tüm okullarımızın değerli öğretmen ve öğrencileri ile pandemiden dolayı yüz yüze mümkün olmadığı için telekonferans yöntemiyle söyleşi yapacaktım. Projenin amacı, az tanınmış yazarlarımızı, şairlerimizi tüm ulusumuza tanıtmaktı. Öğrenciler tarafından hazırlanan afişler, tanıtım yazıları ve videoları tüm yayın organları tarafından yayımlanacak ve yazarlar halkımıza tanıtılacaktı. Söyleşimiz çok güzel ve yararlı geçti. Söyleşiye katılan öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin heyecanını görünce bu değerli projenin unutulup gitmemesi, şiir yazan öğrencilerimize destek olması, hazırlanan afiş çalışmalarının bir anı olarak saklanması, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlara yararlı olacağı düşüncesi ile söyleşimizi kitaplaştırmaya karar verdim. Ortaya bu güzel eser çıktı” dedi.
İsmail Sağır, bu eserin ortaya çıkmasında çalışmaları ile emeği geçen ülkemizin dört bir yanındaki öğretmen ve öğrencilere, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
Kitapseverler, İsmail Sağır’ın “PROJE” isimli kitabını kitapçılardan veya yazarın kendisinden temin edilebilirler. Kitap için yazarın iletişim telefonu şöyle: 0.534 4522368

İsmail SAĞIR kimdir?
1968 yılında Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğan İsmail SAĞIR, Hakkâri’de başladığı öğretmenlik mesleğine halen Mut’ta devam ediyor. On parmağında on marifet olan SAĞIR, okul dışındaki zamanlarında amatörce yağlı boya resim çalışmaları yaparak, bağlama çalarak, şiir ve türkü derleme çalışmaları yaparak değerlendiriyor. İlk resim sergisini 2005 yılında Mut’ta açan SAĞIR, yüz kadarı türkü olmak üzere yüzlerce şiire imza attı. Şiirlerinde “SAĞIROZAN” mahlasını kullanmaktadır. Şiirleri,onlarca antoloji kitaplarında yer aldı. Alkış, Töre, Çalakalem, Bengisu, Maki, Tirşik Dergilerinde ve yerel gazetelerde yayımlandı.

İsmail SAĞIR’ın yayımlanmış diğer eserleri ise şunlardır:
2007 Belirli Gün ve Haftalar Kitabı
2008 İĞNE (Şiir kitabı)
2013 Sıdıka (Roman)
2014 Kutlu Davet (Şiir Kitabı)
2016 Düş+Ün=DÜŞÜN (Şiir Kitabı)
2017 Güldürü Okulu (Eğitimle ilgili kitap)
2019 Şiboki (Eğitimle ilgili kitap)
2020 Çiçekler Şiir Açtı (Öğrenci şiirleri antolojisi)
2021 Proje Kitabı (Söyleşi, şiir, afiş)

Tema Tasarım | Osgaka.com