FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 11 Mayıs 2021 393 Görüntüleme

Kravga Erik Üreticilerinin Direnişi Kazanımla Sonuçlandı

Mut Göksu Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kıravga erik üreticileri tam kapanma sonrası, “Tüketiciyi zincir marketlerdeki pahalı eriğe mahkum ederek hem tüketicinin hem üreticinin zaten sıkıntıda olan ekonomik durumuna bir balyoz daha vurulmuştur” açıklaması yapmıştı. Daha sonrasında ise Kıravga erik üreticileri tüccarın erik alım fiyatlarını yarı yarıya düşürdüğünü belirtmişlerdi. Göksu Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, “Arz talep olgusunun dengelenmesi, fiyat istikrarının korunması ve eriğimizin tane iriliğinin sağlanması amacıyla, bölgemizde erik toplama işine birkaç gün ara verilmiştir” açıklaması yaparak destek çağrısı yapmıştı.
Bu durum karşısında erik üreticileri 200 ton mahsulünü piyasadan çekmiş, erik üreticilerinin yüzde 80’i de eriklerini toplamayarak greve gitmişti.
Gelinen aşamada üreticilerin 2 günlük direniş sonunda üreticilerin fiyat talebi kabul gördü. Erik fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi sonrası üreticiler de yeniden hasada başladı.
Kooperatif Başkanı Devrim Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Üreten ve dönüştüren emeği ile en yüce bilge halktır! Tarih durağan olanı, boyun eğenin değil hareket edenin yanında olmuştur olacaktır. Göksu/Kravga halkı bunu bir defa daha pratikte göstermiştir. Yaklaşık 200 ton eriğini piyasadan çekmiştir, ülke genelinde meyve ve sebze hallerinde ki yığılmayı engellemiş erik aranır duruma gelmiştir, aynı zamanda muhtemel olan fiyat düşüşüne engel olmuştur. Örgütlü olmanın, ortak hareket etmenin gücünü ülkeye göstermiştir. Cefakâr, direnen, sabırlı Göksu/Kravga halkına teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Tema Tasarım | Osgaka.com