FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 4 Eylül 2018 651 Görüntüleme

İZORYA’YA İTALYA’DAN ALTIN MADALYA

EVO-IOOC 2018

İtalya’ da, düzenlenen uluslararası zeytinyağı kalite yarışması sonuçları belli oldu. Yarışmaya Türk Zeytinyağı firmaları büyük ilgi gösterdi. EVO International Olive Oil Contest IOOC tarafından düzenlenen yarışmada ödüller sahiplerini buldu.
MUT ZEYTİNYAĞI İTALYA’DAN ALTIN MADALYA ALDI
Mersin’in 15 milyon zeytin ağacı varlığıyla adından söz ettiren şirin ilçesi Mut’tan yarışmaya katılan İZORYA ZEYTİNYAĞI firması altın madalya kazandı.
MUT ZEYTİNYAĞI BU YIL ÖDÜLE DOYMUYOR
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İZORYA ZEYTİNYAĞI yetkilisi Erdoğan ŞENTÜRK, “2018 yılı Mut Zeytinyağı için bol ödüllü ve çok verimli bir yıl oldu. Mut Zeytinyağı bu yıl ödüle doymuyor, İtalya’dan aldığımız altın madalya çok kıymetli.” dedi.
ZEYTİNYAĞININ ŞAMPİYONLAR LİGİ
“Zeytinyağının Şampiyonlar Ligi’nden Mut’ a altın madalya getirdik” diyen Erdoğan ŞENTÜRK; “Katıldığımız yarışma zeytinyağı sektöründeki en prestijli yarışmalardan biri. Biliyorsunuz zeytinyağı sektöründe yüksek tonaj denince akla İspanya, kaliteli ve katma değerli zeytinyağı denince de akla İtalyan Zeytinyağları gelir. O açıdan buradan Mut Zeytinyağı ile ödül almak son derece önemli” dedi.
MUT ZEYTİNYAĞINA KATMA DEĞER KATIYORUZ
ŞENTÜRK şöyle konuştu: “Katıldığımız uluslararası yarışmalarla ve aldığımız ödüllerle Mut Zeytinyağına katma değer katıyoruz. Başarı bizi heyecanlandırıyor ve daha çok çalışıyoruz. Mut Yöresi’nde zeytin ağaçlarının ilaçlanmadan doğal olarak yetişiyor. Mut Zeytinini üreten çiftçilerimize buradan teşekkür etmek istiyorum.”
BU YIL İNGİLTERE’DEN 3 MADALYA ALDIK
Bu yıl İngiltere’de düzenlenen, zeytinyağı kalite yarışmasından 1 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz Madalya aldıklarını ifade eden Erdoğan ŞENTÜRK; “İngiltere’den 2 farklı markayla 3 madalya aldık. Bunlar; İzolives markasıyla ALTIN MADALYA, İZORYA Markasıyla GÜMÜŞ MADALYA, yine İZORYA markasıyla, yöresel zeytin çeşidimiz olan Mut Çöp Aşı zeytiniyle BRONZ MADALYA aldık. İtalya’dan da Altın Madalya aldık. Sırada İsrail’de yapılan uluslararası bir yarışma var. İsrail’de yapılan yarışmadan da ödülle dönmek istiyoruz”şeklinde konuştu. Osman Çağlar

İlginizi çekebilir

BİRİSİ MUT BİRİSİ IĞDIR

BİRİSİ MUT BİRİSİ IĞDIR

Tema Tasarım | Osgaka.com