FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 1 Mayıs 2019 1649 Görüntüleme

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi’nde Uluslararası Kadınlar Günü 2019 Etkinliği

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi – Girişim Limanı ev sahipliğinde, Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen International Women’s Day 2019 (IWD’19) etkinliği düzenlendi.
27 Nisan Cumartesi günü, düzenlenen etkinlikte; konuşmacılar Resul Caner Yıldırım, Yüksel Torun, Hadi Tok, Nilay Sırım Güneş, Merve Cerit, Ezgi Temir ve çok sayıda katılımcı yer aldı.
Daha fazla kadının bilim, teknoloji, mühendislik ve benzeri sektörlerde yer almasını teşvik etmek amacıyla etkinlikler düzenleyen ve Google tarafından desteklenen uluslararası bir topluluk Women Techmakers (WTM) tarafından da desteklenen etkinlik, mentör İlker Akansel’in görüntülü bağlantı ile yaptığı açılış konuşması ile başladı.
WTM’nin 2012 yılında, Google içerisinden kadınlar için ortaya çıkan bir hareket olduğunu ifade eden Akansel; kadınların görünürlüğünü ve birbirleri ile olan iletişimlerini arttırmak için Mart ve Nisan aylarında bu etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.
WTM Topluluğu adına konuşan Nisa Vuran ise; “Mersin ve topluluğumuz için bir ilk olan etkinliği düzenlemekten dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. 10 kişilik ekibimizle yoğun bir çalışma sonucunda etkinliğimizi kısa süre içerisinde organize ettik. Kadınların, sektörlerinde ön planda olmaları ve kendilerini geliştirmeleri için bu etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devamı için çalışacağız. Bu süreçte, yanımızda olan tüm destekçilerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından; konuşmacı ve eğitmenlerin sunumlarına geçildi.
İlk sunumu, Google Asistan ve marka oluştururken nelere dikkat edilmeli konuları üzerine katılımcıları bilgilendiren Resul Caner Yıldırım gerçekleştirdi. Daha sonra Yüksel Torun’un sunumuna geçildi. Geliştiriciler için Google Asistan’ın önemine değinen Torun, konu hakkında teknik bilgiler verdi.
Dijital oyunlar hakkında konuşan Ezgi Temir ise; mobil oyun firması Netmarble hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Büyüyen mobil ve oyun pazarından bahseden Temir; Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Konuşmacı Hadi Tok da; katılımcılara Kotlin ve Java hakkında bilgi verdi. ‘Kariyer Merdivenlerinde Tırmanırken’ başlıklı sunumunu gerçekleştiren Nilay Sırım Güneş ise, her işin başının deneyim olduğunu belirtti ve mutlaka farklı tecrübeler edinerek, kaynakları doğru kullanmanın öneminden bahsetti.
Teknolojiyi ve yapay zekayı eğitim için nasıl kullanabiliriz sorusuna cevap arayan Merve Mecit ise; yapay zekanın kullanım alanları, bugünü ve yarını hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Toplamda 110 kişinin katılımcı olarak yer aldığı, eğitici ve teknik bilgi içeren konuşmaların olduğu IWD’19 etkinliği atölye çalışmalarının da gerçekleştirilmesi ile son buldu.

Tema Tasarım | Osgaka.com