FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Gündem 17 Kasım 2020 371 Görüntüleme

Pandemiyi Atlatmak

Sağlık olarak en az kayıp ile bu salgını atlatırken, işletmemizi veya işimizi yaşatarak COVID sonrası döneme girmemiz gerekiyor. Çünkü salgın sonrası küresel ekonomi yeni bir hal alacak diye düşünüyorum. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak ve firmalar değişik yapılanma şekillerine bürünecek.
Pandemi süresince uzaktan çalışmaların artması, iş yerlerinin yerini home ofislerin alması bile büyük adımlardan biridir. Yeni dönemde bazı işletmeleri maddi olarak rahatlatacak ve nitelikli eleman bulma konusunda da bir tık ileri götürecektir.
Kurumsal nitelik kazanmış firmalar salgın dönemini en az kayıp ile atlatacak hatta bazı firmalar zayıf yönlerini pandemi dönemini fırsata çevirip güçlü yöne çevirebilecektir.
Teknolojiyi iyi yönde kullanma eğilimine giren firmalar bu büyük pastadan payını en iyi şekilde alacaktır.
Buna örnek olarak büyük firmaların kapıya kadar market alışverişlerini getirip teslim etmesi. Sanal ortamda market hizmet vermeleri teknolojiye ayak uydurmaları çok zor olmadı.
Bu Pandemiden hem maddi hem de sağlık açısından en az kayıp ile çıkma yolunda ilerlemeliyiz. Bunun için gerekli önlemlere uymamız gerekiyor. Sosyal yaşantımızı biraz kısıtlamak hem kendimiz hem çevremizdeki insanlar için faydalı olacaktır. Çünkü bu virüsün nerede ve kimde olduğu belli değil.
Ülkemizde yaşanan olaylar ile ilgili; Euro ve Doların ateşi biraz olsun düşmekte. Her aldığımız ürünün dolar hesabı olmasından dolayı her şeye ister istemez zam geliyor. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a yeni görevinde başarılar dilerim. Başarılı olacağına eminim. Ama ülke olarak fabrika ayarlarımıza geri dönmemiz gerekiyor.
Her tarafı cennet olan bu vatanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yanlış politikalar olabilir ama bu yanlışlardan en kısa sürede dönmemiz gerekiyor. Şöyle ki; Mut iklimini düşünelim, toprağa ne atarsak atalım bize fazlası ile veriyor. Bize böyle bereketli topraklar nasip eden Allah’ıma şükürler olsun.
Sevgili okurlar bu dönemlerde elbet geçecek, kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın sağlıcakla kalın.

İlginizi çekebilir

Hayır Diyebilme Becerisi

Hayır Diyebilme Becerisi

Tema Tasarım | Osgaka.com