Mut’ta düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, protokol üyelerinin katılımıyla açılırken, öğrencilerin hazırladığı projeler büyük beğeni topladı.
Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek, Mut Cumhuriyet Başsavcısı Zuhal Solmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Recep Keçeci, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Salih Meşe, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan projelerin yer aldığı sergi gezilirken, etkinlik büyük ilgi gördü. Program, açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı.
Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek, okulun bilimsel ve sosyal projelerde önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu, önceki dönemlerde de benzer projelerle ilçemize önemli katkılar sağlamıştır. Öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar büyük değer taşıyor” dedi.
Dölek, öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sunan etkinliklere de değinerek, yakın zamanda gerçekleştirilen İstanbul gezisi ve spor etkinliklerinin öğrenciler açısından önemli kazanımlar sağladığını ifade etti. Okulun e-Twinning projeleri ve kalite etiketi çalışmalarına da dikkat çeken Dölek, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik etti.
Okul Müdürü Tamer Tahir Doğan ise yaptığı konuşmada, bilim fuarının uzun bir hazırlık sürecinin ürünü olduğunu belirterek, “Bu süreçte büyük emek veren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Etkinliğimize destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Program, katılımcıların projeleri incelemesi ve öğrencilerle sohbet etmesiyle sona erdi.

