FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 15 Mayıs 2023 138 Görüntüleme

Mut’ta Okuma Şenliği Başlıyor

Mut İmam Hatip Ortaokulu’nun geleneksel olarak yaptığı Kitap Okuma Yarışması başvuru süreci başladı. Velilerin ve öğrencilerin aynı kitabı okuyup aynı soruları cevaplayacağı yarışmaya; bu yıl ilçemizin tarihi güzelliklerinin, doğasının, gelenek ve göreneklerinin de yansıtılacağı hikaye yazma yarışması da eklendi. Hikaye yazma yarışmasının eklenmesiyle yarışma sloganı “Mutluyuz Okuyoruz, Mutluyuz Yazıyoruz” şeklinde yeniden düzenlendi.
Yarışma süreciyle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Erdal Dölek, “Böyle bir yarışmayı her yıl düzenli olarak yapmaktan çok mutluyuz. Amacımız taze beyinlerin kitapla buluşması ve kitabın ailede gündem olması. Çocuklarımızın hatıralarında Mut İmam Hatip Ortaokulunun yer alması ve yıllar sonra annesi veya babasıyla aynı kitabı okuyup aynı soruları cevapladığını hatırlaması bizi çok mutlu edecektir. Yarışmaya katılan öğrenci ve velilere şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.
Dölek, ayrıca, yarışmanın yapılacağı gün, geliri Şubat ayında yaşadığımız depremden zarar gören vatandaşlar için kullanılacak olan bir kermes yapmayı da planladıklarını kaydetti.
Yarışma, 1 Haziran 2023 Perşembe günü, saat 10.00’da Mut İmam Hatip Ortaokulu’nda tek oturumda yapılacak. Yarışmanın ödül töreni aynı gün saat 13.00’te Mut İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenecek. Dereceye girenlere, toplam 6 bin TL para ödülünün yanında, değişik hediyeler takdim edilecek.

Tema Tasarım | Osgaka.com