Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. Başkan Şeker: “Kayısıda rakip tanımıyoruz.”

Başkan Şeker: “Kayısıda rakip tanımıyoruz.”

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayısı sezonunun açılışı ile birlikte, Mersin Büyükşehir Mut Toptan Sebze ve Meyve Halinde tüccar ve üreticilerle bir araya gelen Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Kayısımıza rakip tanımıyoruz” dedi.
Bu yıl yaklaşık iç piyasada 150 bin ton kayısı rekoltesi beklediklerini ifade eden Başkan Volkan Şeker, 80 bin ton ihracat beklediklerini kaydetti. Başkan Şeker, “Türkiye’nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Mersin’in Mut ilçesi ile Türkiye’de kimse boy ölçüşemez” dedi.
Sofralık kayısının kilosu 150 lirayla başlayıp şu anda 10 liradan alıcı bulduğunu söyleyen Başkan Şeker, üreticilerin fiyatlardan memnun olduğunu belirterek, eriğin de bu yıl altın yılını yaşadığını söyledi.
Kayısı denince akla Malatya’nın geldiğini anımsatan Şeker, “Malatya ile Mut kayısısı arasındaki farkın artık öğrenilmesi gerekir. Mut kayısısı sofralık, Malatya kayısısı ise kurutmalıktır. Şu an gidin Malatya tezgahlarında Mut Kayısısı bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Şeker, kayısı üreticisine sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak, bol kazançlar diledi.
HABER: ALİ ÇAĞLAR – KAYNAK: HASAN ÇETİN

Başkan Şeker: “Kayısıda rakip tanımıyoruz.”
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.