Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. DEVA Partili Ekmen: “Mersinli çiftçilerin don zararı karşılanmalı.”

DEVA Partili Ekmen: “Mersinli çiftçilerin don zararı karşılanmalı.”

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Akdeniz ve Tarsus ilçeleri başta olmak üzere Mersin’in birçok ilini etkileyen zirai don sebebiyle tarım ürünlerinin zarar gördüğüne değindi. Ekmen, Mersin’de zirai don felaketi yaşanan bölgede yetiştirilen ürünlerin zarar gördüğüne dikkat çekerek, Mersin’in acilen doğal afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.

“ZİRAİ DON SEBEBİYLE ÇİFTÇİLER AĞIR MADDİ ZARARA UĞRAMIŞTIR”

Başta Mersin olmak üzere, Doğu Akdeniz bölgesinde yaşanan zirai don olayı hakkında konuşan Ekmen, “Ziraat Odası Başkanı Sayın Musa Yılmaz, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Sayın Veyis Avcı ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Sayın Rasim Şahin’in aktardığına göre; tarlada ekili olan marul, domates, patlıcan gibi ürünler ile narenciyelerin yandığına dair bilgiler bulunuyor. Son 50 yılın en büyük don afeti olarak nitelendiriliyor. Zirai don felaketinin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor, Mersin’in tarım alanları ciddi tehdit altında. Binbir zorlukla geçinen, tarlasını eken, ürünlerin hasadını bekleyen çiftçilerimiz oldukça zor durumda. İlk saha verilerine göre; aşırı soğuklara karşı etkili olduğu düşünülen örtü altı üretim seralarında dahi %30-40 civarında zarar tespit edildiği görülüyor” diyerek durumun boyutunu ortaya koydu.

“TARIMSAL ÜRETİM TEHDİT ALTINDA”

Ekmen, “Borcu borç ile kapatan Mersinli çiftçilerimizin zararı, yetkililer tarafından ivedilikle karşılanmalıdır. Aksi takdirde çiftçilerimiz bu sene bir kazanç sağlayamayacak ve bir sonraki sene çiftçiler için daha zorlu geçecektir. Yaşanan bu olay, önümüzdeki yılın üretimine de olumsuz şekilde yansıyacaktır. Birçok çeşidin aynı anda yetiştiği verimli topraklara sahip Mersin’de böylesi bir felaket, üretici ile tüketiciyi doğrudan etkileyecektir. Pazarda, manavda bir kilo domatesi alırken bile ince eleyip sık dokumak zorunda kalan tüketici, tarımsal gıda krizinden etkilenecektir” dedi.

“YETKİLİLERİN, ÇİFTÇİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR”

Yetkililere seslenen Ekmen, “Bu ülkede üreticilerin ne zor koşullarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Mevcut durumda gıda krizi kapıdayken, yetkililerin çiftçilere sahip çıkması gerekir. Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Alpaslan Çakar ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sayın Hüseyin Aydın çiftçilerin kredilerini ertelemesini ve zararlarını karşılamaya yönelik adımlar atmasını talep ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’dan acilen harekete geçmesini bekliyoruz. Mersinli çiftçilerimiz bölgenin, acilen doğal afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyor” açıklamalarında bulundu.

EKMEN’DEN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

DEVA Partili Ekmen, “Yetkililerin Mersinli çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğine inanıyorum. Olayı başından beri takip eden yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

DEVA Partili Ekmen: “Mersinli çiftçilerin don zararı karşılanmalı.”
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.