Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. GÜLNAR’DA SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITILDI

GÜLNAR’DA SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITILDI

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gülnar Eski Otogarda düzenlenen ‘Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni’ne katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından gerçekleştirilen program kapsamında; Gülnar, Silifke, Erdemli, Aydıncık ve Mut’ta toplam 100 üreticiye süt soğutma tankı; ayrıca Gülnar’da 21 yetiştiriciye mobil güneş paneli desteği verildi.

Mersin’de kırsal kesimler, Büyükşehir’le güçleniyor

Büyükşehir, üreticiyi güçlendiren projeleriyle Mersin’in kırsal kalkınmasına önemli katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yüzde 50 hibeli Süt Soğutma Tankı Desteği Projesi ile Aydıncık, Erdemli, Silifke, Mut ve Gülnar ilçelerinde üreticilere 300 litrelik tanklar teslim edildi. Mobil Güneş Paneli Desteği Projesi kapsamında ise Gülnarlı yetiştiricilere yüzde 50 hibe ile güneş panelleri teslim edildi. Destekler sayesinde kırsaldan kente göçün önüne geçilirken, üreticiler doğduğu yerde üretmeye devam ediyor.

Başkan Seçer: “Millet ve Türkiye aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz”

Gülnarlı hemşerilerini selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Mersin merkezdeki yazdan kalma sıcak havanın aksine Gülnar’a kışın geldiğini belirterek, bol yağışlı bir mevsim geçirmeyi ve kuraklıktan kurtulmayı temenni etti. ‘Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni’ kapsamında yapacakları desteklerden bahseden Seçer, göreve geldikleri günden bu yana tarıma verilecek destekleri çok önemsediklerini vurguladı.
Seçer, yıl içinde çok kez ilçelere giderek bu destekleri gerçekleştirdiklerinin altını çizdi ve yaptıkları desteklerin en iyisi olması için gece-gündüz çalıştıklarını söyleyerek, “Yapmış gibi görünmek için değil, gerçekten yapıyoruz. Bize oy versinler, seçim öncesi 3-5 destek yapalım, halkımızı kandıralım diye yapmıyoruz. Bana göre size güvenen halkınızı kandırmak Allah katında en büyük günahtır. Bu insanlar size destek veriyor; milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi yapıyor. Diyor ki; ‘Bana hizmet edecek, çalmayacak, çaldırmayacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını israf etmeyecek. Vizyon ortaya koyacak, benim gelişmemi sağlayacak, çocuklarımızın geleceğini inşa edecek, bizi dünyada saygın ülke haline getirecek, azimle çalışacak’. Bizi onun için seçiyorlar. Bu düşünceyle, vicdanımızla, Allah, kanun ve yargı korkusuyla, millet ve Türkiye aşkıyla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Seçer, üretenin yanında olduklarını vurguladı

Büyükşehir olarak tarımsal desteklerde bulunurken, parti ayrımı gözetmeksizin üretim yapan yurttaşları öncelediklerini ve buna göre desteler sunduklarını aktaran Seçer, “Hiç kimse sizin vergilerinizden ve size aktardığımız bu desteklerden avanta alma hakkına sahip değil. Üretecek ve desteğini alacak” dedi. Büyükşehir olarak, verdikleri tarımsal desteklerle üretime ve ekonomiye katkı yapma gayreti içerisinde olduklarının da altını çizen Seçer, yurttaşların ve özellikle de üreticilerin ekonomik kriz dar boğazından geçtiklerini ve ülkede bir buhran yaşandığını vurgulayarak herkesin ekonomik sıkıntı yaşadığını söyledi.

“Gelecek seçimlerde Gülnar’da iddiamızı ortaya koyacağız”

Başkan Seçer, siyasette rekabetin yerinin seçim sandığı olduğunu, bu rekabetin centilmenlik ve asaletle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Gülnar Belediyesi’nin farklı bir partiden yönetiliyor olmasının hizmet anlayışını etkilemediğini belirten Seçer, ilçe belediyesinin siyasi kimliğine bakmaksızın Gülnar’a hizmet eden bir anlayışla iş birliği içinde olduklarını ifade etti. Seçer, seçimleri kazanma arzusunun doğal olduğunu, ancak bunun belediyeler arasında kavga ya da engelleme anlamına gelmemesi gerektiğini dile getirerek, “Elbette ki Gülnar’ın CHP’li belediye başkanıyla yönetilmesini isterdik. Daha kaliteli hizmet olsun diye demokrasi yarışı var. Biz gelecek seçimlerde Gülnar’da iddiamızı ortaya koyacağız. Seçimi kazanmak için yarışacağız” dedi.
Seçer, Gülnar’da kadınlar, çocuklar ve yaş almış yurttaşlar öncelikli olmak üzere bir ‘Sosyal Yaşam Merkezi’ yapmak istediklerini ancak merkezde uygun arazi bulunamaması nedeniyle zorluk yaşadıklarını söyledi. Şartlı hibeyle bağışlanan bir arazinin amacı değiştirilemediği için projeyi hayata geçiremediklerini ifade eden Seçer, arazi sorunu çözüldüğünde merkezin hemen yapılacağını vurguladı. Bu konuda Gülnarlılardan destek isteyen Seçer, bu merkezin tamamen ilçe halkına hizmet edeceğini söyledi ve konuşmasını birlik, dayanışma, emeğe saygı ve sevginin kalıcılığına dikkat çekerek sonlandırdı.
Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Mersin Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kuzey Acarbaş, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, Süt Soğutma Tankı Desteği Projesi’nden faydalanan üretici Şerife Konyalıoğlu ve Güneş Panel Desteği Projesi’nden faydalanan yetiştirici Şerif Çimen de birer konuşma yaparak; üreticinin her anında yanında olduğu için Başkan Seçer’e ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na teşekkürlerini ilettiler. Program, toplu fotoğraf çekimi ve temsili dağıtım ile sona erdi.

GÜLNAR’DA SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITILDI
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Bizi Takip Edin