Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. İzol: Deneyap Atölyeleri Mersin’de kurulmalı

İzol: Deneyap Atölyeleri Mersin’de kurulmalı

Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin yerinde bir proje olduğunu belirterek, projenin ilk etapta Mersin’de de yapılmasını istediklerinin altını çizdi.
Geleceğin teknoloji üreten bireylerinin yetiştirilmesi planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi projesi resmi olarak hayata geçiriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması neticesinde ilk etapta 12 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıklamalarından sonra, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin gençlerin kendilerini ispatlayacakları ve ülkenin teknoloji üretimi açığını kapatmak açısından önemli bir adım olduğunun altını çizen Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile birlikte birçok gencimiz teknoloji üretimi, yazılım, robotik kodlama ve daha birçok alanda kendini ispatlama şansı bulacak. Devletimizin proje kapsamında 3 yıl boyunca bu alanda kendini yetiştirecek öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep etmeyecek olması da mutluluk verici bir durumdur. Gençlerimizin, ülkemizi ileriye taşıyacak projelerinin her zaman destekçisi olacağımızı belirtir, projenin temellerinin atılmasını sağlayan başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’a ve tüm birimlerine şahsım ve tüm iş dünyası adına teşekkür ederim” dedi.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin ilk etapta Mersin’de de yapılması gerektiğini Başkan İzol, “Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Türkiye’de 12 il belirlenmiş. Bu 12 il arasında Mersin’in de olmasını istiyoruz. Mersin’de kendini bu alanda yetiştirmek ve projelerini geliştirmek isteyen yüzlerce gencimiz var. Projenin başlangıç noktalarından biri de Mersin olursa 81 ilimize örnek olacağımızı düşünüyorum” İfadelerini kullandı.

İzol: Deneyap Atölyeleri Mersin’de kurulmalı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.