2026 İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. Mersin esnafından dijitalleşme atağı

Mersin esnafından dijitalleşme atağı

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişten günümüze tüm veriler dijital arşive taşınarak güvence altına alınıyor.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Birliğe dijital arşiv hizmeti kazandırılması, verilerin daha hızlı ve doğru şekilde işlenir hale getirilmesi, verilerde güvenliğin sağlanması doğrultusunda kurumlara ve kurumsal firmalara teknolojik çözümler sunan Simer Siber Güvenlik, EDS Bilişim ve Seraş Yazılım yetkilileri ile bir araya gelerek, dijital arşiv ve veri güvenliği çözümleri ile ilgili işbirliği protokolü imzaladı.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği makamında gerçekleştirilen imza törenine Birlik Başkanı Veysel Sarı, Seraş Yazılım Genel Müdürü Nihat Sürer, Genel Koordinatör Gülsüm Aşarsoylu, Simer Siber Güvenlik yetkilisi Emrah Güçlü ve EDS Bilişim yetkilisi Erdinç Sırkıntı, Birlik Genel Sekreteri Yasemin Durmuş ve Danışman Dr Ahmet Yaman katılım gösterdi.
Birlik Başktanı Veysel Sarı ile Seraş Yazılım Genel Koordinatörü Gülsüm Aşarsoylu tarafından imza altına alınan iş birliği protokolü ile Mersin ESOB’a dijital arşiv hizmeti kazandırılması, verilerin daha hızlı ve doğru bir şekilde işlenir hale getirilmesi, acil afet durumlarında verilerde güvenliğin sağlanması konusu hedefleniyor.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, “Birliğimizi ve bağlı meslek odalarımız ile esnafımızı dijital platforma taşımanın ilk adımı olarak kurumumuzca yapılan tüm iş işlem ve yazışmaların dijital ortama taşınarak dijitalleşmesi, arşiv oluşturulması, acil afet durumlarında esnafımızın ve teşkilatımızın verilerinin güvence altına alınarak doğru ve güvenli bir şekilde korunması amacı doğrultusunda Seraş Kamu Yönetim Bilgi İşlem Firması Genel Müdürü Nihat Sürer, Genel Koordinatör Gülsüm Aşarsoylu ve EDS Bilişim yetkilisi Erdinç Sırkıntı ile bir araya gelerek sözleşmemizi imzalayıp, süreçleri aktifleştirdik” dedi.
Başkan Sarı, söz konusu anlaşma doğrultusunda kuruma Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) yazılımı, dijital arşiv yazılımı ve siber güvenlik tedbirleri kazandırılacağını kaydederek, “Protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyor, esnafımızdan aldığımız güç ile Birliğimizi ve esnafımızı modern çağın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda donatmaya, her türlü materyali dijital ortama taşımaya yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin esnafından dijitalleşme atağı
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.