İlçemiz Mut, eğitim alanında öğrencilerin yakaladığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Türkiye birincisi çıkaran ilçemiz, bu kez Resfebe yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etti.
Mut Gazi İlkokulu ve aynı zamanda Mut Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Alpaslan Yıldız; Türkiye genelinde yapılan Resfebe yarışmasında Türkiye ikincisi oldu ve ilçemize bir gurur daha yaşattı.
Mut BİLSEM) Destek Birimi Öğrencisi Alpaslan Yıldız, Türkiye genelinde yapılmış olan Resfebe yarışmasında Türkiye ikinciliği elde ederek, ailesine, öğretmenlerine ve Mut’taki eğitim camiasına büyük bir mutluluk yaşattı.
Mut BİLSEM’de Destek Birimi Öğretmeni Halil İlbey Özkan’ın açmış olduğu Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde Resfebe çalışmalarını severek ve isteyerek yapan Alpaslan; 3 yaşından itibaren ilgi duyduğu oyunla ilgili bol bol çalışma imkanı buldu. Başarılı öğrencimiz Alpaslan, Mut BİLSEM’deki çalışmalarının meyvesini ise Türkiye ikincisi olarak aldı.
Mut BİLSEM Destek Birimi Öğretmeni Halil İlbey Özkan, önümüzdeki dönem Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesinde hem zeka oyunlarının öğretiminin ve uygulamasının yapılacağını; hem de Alpaslan ve arkadaşları ile birlikte özgün bir Resfebe kitabı hazırlamayı planladıklarını bildirdi.
Mut BİLSEM Müdürü Hilal Tuncer ise, öğrencilerinin başarısından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek; öğrenci ve ailesi ile öğretmenlerini kutladı.
RESFEBE: Kelimelerin alışılmış şekilleri dışında yazılarla, sembollerle ya da resimlerle belirtilmesi ya da bu şekildeki bulmacalardır.
