Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. MUT’TA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

MUT’TA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mut’ta, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantı yapıldı.
Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda, Mut Kaymakamı İsa Uğur başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; mahalle muhtarlarının yanı sıra, Orman İşletme Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma, İlçe Tarım, İlçe Milli Eğitim, oda temsilcileri ve diğer ilgili kurumların yetkilileri katıldı.
Toplantıda, orman yangınlarının önlenmesi, erken müdahale yöntemleri ve özellikle muhtarların sorumlulukları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca, yangın ihbar mekanizmaları, müdahale kapasitesinin artırılması, denetimlerin sıklaştırılması ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik planlamalar detaylı şekilde değerlendirildi.
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı İsa Uğur, orman yangınlarıyla mücadelede kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun büyük önem arz ettiğini vurgulayarak; muhtarların mahallelerinde alacakları önleyici tedbirlerin yangın riskini azaltmada belirleyici olacağını söyledi.
Toplantıda, Mersin Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper tarafından, orman yangınları ve alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. 10 yıldır bu görevi yürüttüğünü, meslekte 37 yıl çalıştığını belirten Şube Müdürü Alper, “Hayatım hep orman yangınlarıyla mücadele etmekle geçti. Özellikle 2024 yılı ve öncesinde Mut’ta çok büyük yangınlar yaşanmadı, pek büyük yangın olmadı. Bu konuda özellikle Mut’taki muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii yangın çıkmaz değil, çıkıyor. Bizim ekiplerimiz de var, ama önemli olan yangın çıkmadan önce gerekli tedbirler alabilmek. Gerçekten önleyici faaliyetler dediğimiz çalışmalar çok ekonomik. O kadar devletin parasını harcamamıza, o kadar masraf etmemize hiç gerek yok. Çok basit tedbirlerle, çok basit şeylerle mahallemizi, ormanlarımızı yangından koruyabiliriz” dedi.
Mersin’in 3 bin hektar bir alandan ibaret olduğunu, bunun 835 bin hektarının ise ormanlarla kaplı bulunduğunu söyleyen Alper, şöyle konuştu: “İlimizin yüzde 53’ü ormanlarla kaplı. Orman yangınları açısından baktığımız zaman, ormanlarımızın yüzde 52’si kızılçam ormanları olup, ilimizin tamamı yangına birinci derece hassas bölgede bulunmakta. Orman yangınlarla mücadele stratejisini 3 ana başına altında ele alıyoruz. Bunlardan birincisi önleme, ikincisi söndürme, üçüncüsü de yanan alanların tekrar ağaçlandırılması. Yani biz rehabilitasyon diyoruz.”
Toplantı, konuşma ve sunumların ardından, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

MUT’TA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE TOPLANTISI YAPILDI
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Bizi Takip Edin