2026 İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. Gündem
  4. Pandemi, Pandemi, Pandemi

Pandemi, Pandemi, Pandemi

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgili okurlar, Pandemide çember gitgide daralıyor. Önceleri daha dikkat ettiğimiz noktalara şimdilerde hiç dikkat etmediğimizi fark ediyorum. Her geçen gün yakınımızdan bir kişinin testinin pozitif çıktığı, hatta ölüm ile sonuçlandığı haberini almaktayız.
Kendimden örnek vermek gerekirse, Pandemi ilk başladığında eldiven ile dışarı çıkıyor, dışarıdan gelince üstümüzü değiştirip, duş alıyor, çıplak el ile paraya dokunmuyordum. Şimdilerde ise bunların bazılarını yapmıyorum. Hata yapıyoruz. Evet kendimiz için olmasa bile sevdiğimiz insanlar için bunları uygulamak ve kurallara uymak zorundayız.
Çember daralıyor derken her geçen gün daha da yakınımızda hissediyoruz virüs etkileri ve ölümleri. Yapılan kısıtlamalar yeterli mi? Yoksa gereksiz mi, orasına siz karar verin? 14 günlük karantina ile Türkiye hiçbir şey kaybetmez, ama böyle devam ederse biz çok şey kaybedeceğiz. Sağlımızı, Psikolojimizi, Ömrümüzü…
Herkes tutturmuş gerçek veriler açıklanmıyor laftasını. Açıklandı kardeşim ne oldu? Ne değişti yani hayatımızda gerçek veriler açıklanınca? Veriler bitmiyor ki, Türkiye geneli veriler açılandı. Yarın bir gün il bazlı veri istesiniz, sonrası ilçe bazlı veri, sonrası cinsiyet yaş vb. bunun sonu yok. Veri açıklanınca ne yapabiliyoruz? Veri hayatımızda neyi değiştiriyor?
Pandemi kısıtlamaları ile esnaf gerçekten zor durumda. İlçemizde bile kepenk kapatacak işletmeler yer almakta. Dayanabilen esnaf bu süreci atlatabilirse bundan sonra Allah’ın izni ile yıkılmaz. Siftah etmeden dükkan kapatan esnafımız var. Gözetmek gerek diye düşünüyorum. Çarşıda gezerken ufak tefek şeyleri o esnaftan almak, siftah yaptırmak her şeye değer diyorum.
Hükümetimizin açıklayacağı destek paketleri ile esnafımızın nefes alacağına inanıyorum. Biz öyle bir ülkeyiz ki Allah gerçekten bizim yanımızda ve bize yardım ediyor. İçeriden yiyenler, dışarıdan yiyenler bitiremediler ülkeyi. Bitmez de Allah’ın izni ile.
Yazımı Dünyaca ünlü futbolcu Maradona’nın sözü ile bitirmek istiyorum. “Biz futbolcular sürekli üzerimizde çok baskı olduğundan yakınırız. Baskı evine 5 peso getirip çocuklarını geçindiremeyen insanların üzerinde olur. Binlerce dolar alıp, sahaya çıkıp, stresten bahsediyoruz.”

Pandemi, Pandemi, Pandemi
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.