Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Haber
  3. POLİSTEN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ

POLİSTEN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mut’ta yaşayan ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrencilere, güvenli internet kullanımı semineri düzenlendi. 24 Ekim’de, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Mut Kültür Merkezinde ilçede öğrenim gören öğrencilere; Siber Suçlarla Mücadele kapsamında “Güvenli İnternet ve Siber Suçlardan Korunma Yöntemleri” anlatıldı.

Mut’ta öğrencilere yönelik “Güvenli İnternet” semineri düzenlendi.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin verdiği ve okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin katılımı ile düzenlenen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Mut Belediye Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, ilçedeki 7 okuldan katılan öğrencilere sosyal medya ve internet güvenliğine ilişkin olası problemler ve alınacak önlemler anlatıldı.
Öğrencilere, internetin önemi, hayatımıza getirdiği kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz paylaşım çılgınlığının sonuçları, siber zorbalık, internette her bilgiye güvenilmemesi ve en az üç kaynaktan araştırılması gerektiği; sosyal paylaşım ve gizlilik ayarları, şifre güvenliği, profil sayfasında paylaşılmaması gereken bilgiler, site güvenliği ve internet bağımlılığı konularında bilgilendirme yapıldı.
Seminerde video gösterileri, güvenli internet kullanımı, internette bilgi güvenilirliği, internet bağımlılığı, banka hesaplarının güvenilirliği, internet üzerinden güvenli alışveriş ve bilinçli sosyal medya kullanımı hakkında bilgilendirme yapılırken, öğrenciler merak ettikleri konuları da soru-cevap şeklinde öğrenme fırsatı buldular.
İlçede bu tür faaliyetlerin devam edeceğini bildiren Mut İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak; daha huzurlu, daha güvenli ve daha iyi yaşanılır bir Mut için emniyet güçlerinin her alanda suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini kaydetti.

POLİSTEN ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET SEMİNERİ
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Mut'un Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.