CHP İlçe Başkanı Günay’dan Festival Protokolüne Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, festival açılış töreninde yaşanan protokol düzeniyle ilgili açıklama yaparak, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Osman Nizamlıoğlu’nun yerinden kaldırılmasını “terbiyesizlik” olarak nitelendirdi ve organizasyondaki uygulamaları eleştirdi.
64. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış töreninde yaşanan protokol düzeni, siyasi partiler arasında tartışma konusu oldu. CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, festivalde “olağanın dışında” gelişmeler yaşandığını belirterek, organizasyonu eleştirdi.
Günay, kendilerine gönderilen davet üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer ile birlikte açılışa katıldıklarını ifade etti. Protokolde ilçe başkanlarına ayrılan koltuklarda BBP Mut İlçe Başkanı Osman Nizamlıoğlu’nun oturduğunu, ancak daha sonra yerinden kaldırıldığını belirtti.
CHP İlçe Başkanı Günay’ın, “FESTİVALDE OLAĞANIN DIŞINDA YAŞANANLAR…” başlığıyla kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:
“İlçe başkanlığımıza gönderilen festivale katılım daveti üzerine Türkiye Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer, milletvekillerimiz sayın Gülcan Kış ve Sayın Talat Dinçer ve çok sayıda partilimiz ile festival açılış törenine katıldık. Protokolda ilçe başkanlarına ayrılan yerlere Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı sayın Osman Nizamlıoğlu ve kendilerini tanımadığım birilerinin önceden oturmuş olması nedeniyle protokolda oturmayı çok sorun etmeyen birisi olarak arka sıradaki boş bir sandalyeye oturdum. Festival açılış konuşmaları yapılırken sayın Osman Nizamlıoğlu’nun yerinden kalkmış ve gidiyor olduğunu ve hemen yerine tanıdığım bir Mut belediyesi çalışanının oturduğunu gördüm. Ve hemen arkasından oraya gelen Ak Parti İlçe Başkanı ve MHP İlçe başkanının yerinden kaldırılan sayın Osman Nizamlıoğlu’nun yerine oturtulan belediye personeli olan arkadaşla birlikte sanırım diğeride belediye personeli olsa gerek iki kişinin yerlerine oturtulduğunu gördüm. Ve daha sonra Sayın Musavat Dervişoğlu’nun konuşması sırasında hem Ak Parti İlçe Başkanının hem de MHP İlçe Başkanının oturtuldukları koltuklardan kalkıp gittiklerini gördüm. Sonradan protokolda oturtulmak üzere Ak Parti İlçe Başkanı ve MHP İlçe Başkanına yer ayarlamak maksadıyla ilçe başkanlarına ayrılan koltukta bizzat önceden gelip oturan BBP İlçe Başkanı sayın Osman Nizamlıoğlu’ndan oturmakta olduğu koltuktan kalkmasının istendiğini ve onunda bir sorun çıkmasın diye kendisine yapılan bu yanlışa ses çıkarmadan koltuğundan kalkıp gittiğini öğrendim. Burada Mut Kamuoyunun bilmesini istediğim şudur;
1- Festivale katılması için yaptığınız davetiniz üzerine kendisine ayrılan yere herkesten önce gelip oturmuş olan Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Sayın Osman Nizamlıoğlu’ndan sırf yerine Ak Parti veya MHP İlçe Başkanını oturtmak için oturduğu yerden kalkmasını istemek ayıbın ötesinde tamamıyla TERBİYESİZLİKTİR.
2- Yine davet ettiğiniz ilçe başkanlarını oturtmak için ayarladığınız ve üstelikte üzerine ilçe başkanı yazdığınız koltuğa Ak Parti ve MHP İlçe Başkanlarına yer ayarlamak için belediye personeli oturtulurken davet ettiğiniz İyi Partili ve ben dahil diğer ilçe başkanlarına yer ayarlanmamış olması ileriye dönük siyasi bir hesabın veya planın parçası olsa gerek ki hiçbir şekilde organizasyon bozukluğu ile tarif edilemeyecek kadar göze alınmış bir AYIPTIR.
Benim protokol da oturma heveslisi olmadığımı ve bunu hiçbir zaman sorun etmediğimi beni yakından tanıyan herkes bilir. Sadece bu yapılanların Mut Kamuoyu tarafından bilinmesini istedim. Saygılarımla.”
